Razie de amploare în trafic, în acest week-end

0
535

Poliţiştii doljeni vor fi prezenţi în stradă în număr mare în acest week-end, în cadrul unei acţiuni de amploare, care se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 15-17 noiembrie a.c., pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave.

La activităţi participă atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică. Aceştia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare. Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

În Craiova, ultimul accident s-a petrecut joi seară, victimă fiind o fată de 17 ani, din Filiaşi, care traversa regulamentar strada. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în jurul orei 20.00, Eugen Gherasim, de 53 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Dacia pe strada „Amaradia”, din municipiu, la o trecerea pentru pietoni a accidentat-o pe Elena P., de 17 ani, din Filiaşi care traversa strada regulamentar. „Poliţiştii Biroului Rutier ajunşi la faţa locului au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.