Judecătorii anulează amenda dată de ASF fostei şefe NN Pensii

0
100

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, marţi, cererea fostei şefe NN Pensii, Raluca Ţintoiu, de anulare a amenzii de 100.000 de euro dispuse în anul 2017 de către Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru transmiterea de informaţii înşelătoare. Decizia poate fi contestată.

„Admite acţiunea, în parte. Anulează Decizia de sancţionare emisă de pârâtă, actele care au stat la baza emiterii sale, precum şi toate actele subsecvente, inclusiv Decizia de soluţionare a plângerii prealabile. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1.000 de Euro (în lei, la cursul BNR din data efectuării plăţii), cu titlu de daune morale. Respinge petitul având ca obiect restituirea amenzii contravenţionale, ca fiind formulat împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

 Decizia vine după ce, în anul 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis amendarea cu 750.000 de lei a NN Pensii şi cu 100.000 de lei a Ralucăi Ţintoiu şi totodată retragerea autorizaţiei de director al NN a acesteia în urma scandalului apărut pentru naţionalizarea pensiilor. Fosta şefă a NN Pensii, Raluca Ţintoiu, a contestat amenda la Curtea de Apel, iar magistraţii au pronunţat decizia marţi.„În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut situaţia creată în piaţa pensiilor private ca urmare a intervenţiilor în spaţiul public ale NN Pensii – Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., care au făcut referire la o aşa zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II). Având în vedere circumstanţele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanţilor în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii NN Pensii cu amendă contravenţională în cuantum de 1% din capitalul social al societăţii, respectiv cu suma de 750.000 lei. De asemenea, a fost decisă sancţionarea cu retragerea autorizaţiei doamnei Raluca Ioana Georgiana Ţintoiu în calitate de Director General al societăţii NN Pensii, precum şi cu amendă contravenţională în sumă de 100.000 lei”, se arată în comunicatul de presă transmis, în aprilie 2017, de ASF. ( www.mediafax.ro)