Artizani din România și Bulgaria își expun produsele în centrul Craiovei

0
94

Un târg pentru promovarea produselor artizanale din zona transfrontalieră România-Bulgaria va avea loc pe esplanada din fata Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, sâmbătă, 20 octombrie, între orele 10.00-18.00.

Evenimentul face parte din proiectul FairDeal, care se încadrează în programul Interreg VA Romania-Bulgaria, finanțat de Uniunea Europeană (din Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR). Scopul programului este de a dezvolta zona de graniță dintre cele două țări prin finanțarea unor proiecte comune.

Inițiatorul proiectului FairDeal este Veliko Tarnovo Municipality căruia i s-au alăturat Asociația Dimanche, Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria – România și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Potrivit organizatorilor, 15 pavilioane de expunere din cadrul târgului sunt disponibile artizanilor români. Aceștia se pot înscrie printr-o solicitare la adresa de mail achizitii@tncms.ro. Pavilioanele vor fi alocate în ordinea primirii solicitărilor. De asemenea, tot sâmbătă, între orele 9.00-17.00, la Centrul Multifuncțional Craiova va avea loc un seminar de prezentare a platformei FairDeal. Cei interesați se pot înscrie pe aceeași adresa de mail (numărul de locuri disponibile: de 40). Participarea la evenimente este gratuita, in limita locurilor disponibile.