Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa : “Finanţarea investiţiilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală va continua în anii următori”

0
65

“Finanţarea investiţiilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală va continua în anii următori şi avem speranţa legitimă că vom beneficia de fonduri substanţiale, mai ales că Doljul este unul dintre judeţele cu cele mai multe proiecte depuse în baza actelor normative care sunt acum parte a PNDL. Spre exemplu, numai pe Ordonanța nr. 7/2006 sunt 71 care au fost înaintate spre finanțare de primarii noștri, ceea ce ne plasează pe primul loc la nivel național. Repartizarea fondurilor bugetare pentru aceste investiții se face în funcție de o serie de criterii stabilite de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, între care stadiul în care se află lucrările vizate, populaţia deservită sau procentul de cofinanţare de la bugetul local.

Investițiile pe aceste trei mari componente în jurul cărora se derulează modernizarea localităţilor doljene – drumuri, apă curentă şi canalizare – rămân o prioritate pentru conducerea consiliului judeţean. Doljul este un judeţ în plină transformare, cu perspective de dezvoltare strâns legate de noul aeroport, de reabilitarea reţelei rutiere, de extinderea platformei industriale, de revitalizarea infrastructurii sanitare şi de punerea în valoare a patrimoniului cultural – o zestre importantă, pe care acum o îmbogăţim cu aceste proiecte care îmbunătăţesc simţitor calitatea vieţii în comunităţile noastre…”