Ştiinţa, obligată să câştige cu Sepsi

0
112

După două eşecuri survenite în urma unor prestaţii ruşinoase, nedemne nici de o candidată la retrogradare, Universitatea Craiova este nevoită să se reabiliteze într-o oarecare măsură, în duelul de pe teren propriu cu Sepsi, programat în seara aceasta, de la ora 21.30, pe “Ion Oblemenco”. Alb-albaştrii revin după o lună într-un meci acasă, iar copiii au acces gratuit, dacă pătrund în arenă pe la poarta 5 de la Peluza Nord sau pe la poarta 11 de la Tribuna a II-a. Galeria din Peluza Nord a anunţat “intrarea în forţă prin care să dam un restart sezonului”, încălzirea ultraşilor fiind făcută la meciul fetelor de la handbal, care au derby cu Vâlcea în Polivalentă, de la ora 17.30.

În condiţiile în care Zajkov şi Baiaram sunt indisponibili, Reghecampf poate alinia o astfel de formulă: Popescu – Vlădoiu, Raul Silva, Badelj, Bancu – Screciu, Kurtic, Danciu – Ivan, Markovic, Mitriţă.

„Sepsi e un adversar care ne-a pus întotdeauna probleme, care va veni încercând să câştige, care îşi dorește să fie în play-off, să câştige trofee. Deci va fi un meci dificil, la fel ca celelalte două pe care nu am reușit să le câştigăm. Nu ne-am închipuit că vom ajunge să pierdem două meciuri la rând, chiar dacă adversarii se numesc Farul şi FCSB”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Sepsi este singura echipă neînvinsă din campionat, fiind pe locul 6, cu 12 puncte, dar a disputat doar şase partide (are restanţe cu CFR Cluj şi Poli Iaşi).

„Ne aşteaptă o deplasare dificilă, la o echipă rănită în orgoliu, după ultimele rezultate. În ceea ce ne priveşte, suntem după o pauză binevenită. Am avut timp să pregătim jocul. Tot lotul este valid, ne dorim să păstrăm invincibilitatea şi să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Craiova”, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul lui Sepsi.

Prefaţa LPF:

“Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova va găzdui unul dintre cele mai interesante meciuri din acestă rundă, duelul dintre Universitatea Craiova, neînvinsă pe teren propriu în ediţia actuală, şi Sepsi OSK, singura echipă din campionat fără înfrângere în stagiunea curentă.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, de șapte ori s-au impus craiovenii, de șase ori au câştigat covăsnenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate. Prima confruntare din campionat a avut loc pe 19 septembrie 2017, Sepsi OSK – Universitatea Craiova 2-3. Acesta a fost şi jocul cu cele mai multe goluri marcate. Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 28 mai 2023, Universitatea Craiova – Sepsi OSK 0-1, gol înscris de Marius Ştefănescu. Cei doi tehnicieni se vor afla pentru a opta oară faţă-n faţă, palmaresul precedentelor dueluri cuprinzând patru victorii Laurenţiu Reghecampf, două succese Liviu Ciobotariu şi o remiză.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 24 ani şi 7 luni. Sepsi OSK Sf. Gheorghe – 25 ani şi 9 luni. 24 de jucători au utilizat oltenii în ediţia curentă, dintre care doi sunt integralişti (L. Popescu, N. Bancu). Gruparea covăsneană s-a bazat pe 22 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind autohtoni. În cazul în care va evolua contra Universităţii Craiova, Denis Ciobotariu va bifa a 100-a prezenţă în Superliga României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *