Încă o amânare în cazul apelului proxeneţilor coordonaţi de Sanda Cazacu

0
177

Curtea de Apel Craiova a amânat, luni, judecarea apelurilor declarate de membrii grupării de proxeneţi şi traficanţi de minore coordonaţi de craioveanca Sanda Cazacu, care exploatau sexual tinere în hoteluri din Craiova, dar şi din judeţul Olt. Au lipsit martorii citaţi şi unul dintre inculpaţi, astfel că următorul termen a fost stabilit pentru sfârşitul acestei luni, mai exact pe 30 septembrie a.c. Inculpaţii se află, în prezent, sub control judiciar.

La termenul de luni, 14 septembrie a.c., al procesului în care se judecă apelurile declarate în cazul grupării de proxeneţi coordonată de craioveanca Sanda Cazacu, instanţa a decis amânarea cauzei cu două săptămâni pentru că au lipsit martorii citaţi, dar şi unul dintre inculpaţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 30 septembrie a.c., când instanţa ar putea pronunţa o soluţie, întrucât dosarul este pe rolul Curţii de Apel Craiova de mai bine de un an şi jumătate. Între timp, inculpaţii se află sub control judiciar.

Reamintim că poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj, au organizat, la sfârşitul lui octombrie 2012, o operaţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, care acţiona în judeţele Dolj şi Olt. Oamenii legii au oprit în trafic, pe o stradă din Craiova, trei taxiuri, în interiorul cărora au fost depistate nouă tinere, două dintre ele minore, ce urmau să fie transportate la un hotel, în vederea exploatării sexuale. Împreună cu trei dintre fete, într-una din maşini era şi coordonatoarea reţelei, Sanda Cazacu, de 47 de ani, din Craiova, suspectată de traficarea mai multor minore şi tinere. Atât femeia, cât şi şoferii celor trei taxiuri, respectiv Sorin Popescu, Claudiu Crăciun şi Daniel Dincă, toţi din Craiova, au fost duşi la sediul DIICOT Craiova, unde, după ce i-a audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore. Ulterior, oamenii legii i-au mai prins şi pe Marin Bărbulescu, din Craiova, Gheorghe Croitoru, Valentin Croitoru şi Mădălin Croitoru, toţi trei din Slatina, Daniel Brâncuş, din Craiova, Ovidiu Gronea şi Cosmin Falcoe, ambii din Craiova, toţi fiind acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au racolat şi exploatat sexual, în hoteluri din Craiova şi din judeţul Olt, peste 20 de victime, unele dintre acestea minore, obţinând astfel venituri ilegale de peste 70.000 de euro.

Pe 30 ianuarie 2014, judecătorii Tribunalului Dolj i-au găsit vinovaţi pe inculpaţi. Astfel, Sanda Cazacu a fost condamnată la 8 ani de închisoare, ceilalţi membri ai grupării fiind condamnaţi la pedepse cuprinse între 3 ani de închisoare cu suspendare şi 10 ani de închisoare cu executare. Atât procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cât şi inculpaţii au declarat apel împotriva sentinţei pronunţate de instanţa de fond, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Craiova pe 10 martie 2014.