Arestat pentru că a violat şi tâlhărit o septuagenară

0
271

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Rojişte, a fost arestat preventiv, în cursul zilei de luni, pentru comiterea infracţiunilor de viol, tâlhărie şi furt. Tânărul, cioban, a intrat peste trei bătrâne, două din Bârca şi una din Giurgiţa, le-a furat diverse bunuri şi bani ca să aibă pentru băutură, iar pe una dintre victime, în vârstă de 77 de ani, a şi violat-o.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Segarcea au stabilit faptul că, Narcis Florin Florea, de 21 de ani, din comuna Rojişte, judeţul Dolj este autor a două tâlhării. Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale l-au prins pe doljean în localitatea unde a copilărit, respectiv comuna Bârca, iar extinzând cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a acestuia au mai reţinut în sarcina lui încă o infracţiune de furt şi una de viol.

Astfel, din investigaţiile poliţiştilor Secţiei 14 de Poliţie Rurală Bârca a reieşit faptul că Narcis Florin Florea, cioban de meserie, după ce a stat plecat cu oile câteva luni, a revenit acasă. Neavând bani de băutură, s-a gândit că poate să „dea atacul” în casa unor bătrâne, aşa că a intrat, noaptea, în casa Ioanei B., de 61 de ani, din Giurgiţa, de unde a furat bani şi bunuri, pe care şi luat băutură. Duminică a plecat în comuna Bârca, unde a crescut şi ştia de fostele vecine că sunt bătrâne şi locuiesc singure, astfel că, în noaptea de duminică spre luni, a pătruns fără drept mai întâi în locuinţa Floarei G., de 90 de ani, de unde a furat bani, s-a dus la cârciuma din sat, s-a îmbătat, apoi a intrat şi peste Alexandra I., de 77 de ani, tot fostă vecină şi după ce a furat ce a găsit prin casă, a şi violat-o pe femeie. „Suspectul a agresat două dintre victime, cărora le-a sustras un telefon mobil, bunuri de uz caznic şi aproximativ 800 lei, în total. De asemenea, prin constrângere fizică şi ameninţări a întreţinut raport sexual cu femeia în vârstă de 77 de ani”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reţinut, luni, pe 24 de ore, iar în aceeaşi seară a fost prezentat Judecătoriei Segarcea care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de furt, tâlhărie şi viol: „Admite propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Segarcea. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Florea Narcis-Florin, pe o durata de 30 de zile, de la 14.09.2015 pana la 13.10.2015 inclusiv. În baza art.275 alin 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 260 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14 Septembrie 2015 ora 20,45”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.