Mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul deschiderii anului şcolar

0
120

În primii ani de viaţă, familia oferă copilului întâiul contact cu educaţia. Alături de părinţi deprinde primele cuvinte, învaţă ce este bine şi ce este rău. Însă, un rol deosebit în formarea şi dezvoltarea personalităţii copilului îl joacă şcoala şi profesorii care îl pregătesc pentru viaţă.

Tradiţia şcolii doljene, generaţiile de absolvenţi de bună calitate care au făcut faimă învăţământului craiovean obligă la continuarea performanţelor în educaţie. Rezultatele elevilor doljeni, de care ne bucurăm în fiecare an, încununează o muncă transformată în pasiune de către dascălii lor.

Graţie managementului Inspectoratului Şcolar Judeţean, învăţământul doljean este astăzi parte integrantă a sistemului educaţional românesc, un sistem care răspunde pe deplin modelelor şi standardelor impuse de calitatea de stat membru al comunităţii europene.

Consiliul Judeţean Dolj a dovedit, prin investiţiile pe care le face, că este aproape de sistemul educaţional şi şcoala românească. În ultimii nouă ani, în ciuda greutăţilor financiare, i-am ajutat pe cei mai merituoşi dintre elevii Doljului, pe cei care au obţinut rezultate de excepţie la concursurile şi olimpiadele naţionale.

Nu i-am uitat nici în acest an pe elevii care duc renumele judeţului şi a şcolii doljene mai departe şi ne-am implicat, din nou, în răsplătirea performanţelor lor, alocând sume importante de la bugetul Consiliului Judeţean Dolj. În această iarnă îi vom premia şi pe tinerii elevi doljeni, care au obţinut rezultate importante în competiţiile sportive.

De asemenea, an de an, Consiliul Judeţean Dolj se implică în derularea programului “Cornul şi Laptele” şi, chiar dacă de multe ori am întâmpinat greutăţi financiare, am dus la bun sfârşit distribuirea produselor către cei peste 65.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial.

La începutul unui nou an şcolar doresc să transmit elevilor doljeni mult succes şi spor la învăţătură, iar dascălilor putere de muncă şi să obţină rezultate bune, alături de cei pe care îi îndrumă.