Grup de olimpici olteni invitat la Bruxelles de europarlamentarul Marian Jean Marinescu

0
351

Timp de patru zile, 28 de olimpici doljeni, din toate judeţele Olteniei, vor face o vizită la Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului PPE. Tinerii vor avea ocazia să vadă ce face concret un eurodeputat la Parlamentul României, cum funcţioneză instituţiile europene şi care sunt programele educaţionale, finanţate de Uniunea Europeană. Europarlamentarul PDL nu este la prima sa încercare de acest gen, Marian Jean Marinescu fiind cunoscut ca unul dintre politicienii români interesaţi de soarta tinerilor şi mai ales de cei cu rezultate foarte bune la învăţătură.

La invitaţia europarlamentarului PDL Marian Jean Marinescu, 28 de olimpici ai unor licee din Dolj, Olt, Vălcea, Gorj si Mehedinţi  vor face o vizită la Bruxelles, între 17 şi 20 septembrie 2013. Liceenii olteni vor avea, astfel, prilejul să cunoască îndeaproape funcţionarea Parlamentului European şi să se familiarizeze cu principalele instituţii europene. Ei vor participa şi la un seminar cu tema „Viitorul tinerilor în Uniunea Europeană: educaţie şi oportunităţi pe piaţa muncii”, în cadrul căruia vor avea un schimb de opinii cu deputaţii din Parlamentul European prezenţi la acest eveniment.

Studenţii, face-to-face cu Doris Pack

Doris Pack

Tot la Palamentul European, liceenii se vor întălni cu Doris Pack, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Parlamentul European, precum şi cu eurodeputaţii raportori implicaţi direct în elaborarea reglementărilor privind programele europene pentru educaţie: Erasmus Mundus, Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, Leonardo da Vinci, Jean Monnet, Tempus etc. Joi, 19 septembrie 2013, olimpicii noştri vor avea parte de o călătorie surpriză în frumosul oraş Brugge, o adevărată mină de aur din punct de vedere arhitectural, unde vor vizita obiectivele turistice.

Program amplu dedicat tinerilor

Această vizită la Parlamentul European se înscrie într-un program mai amplu dedicat tinerilor din cele cinci judeţe ale Olteniei, organizat de europarlamentarul Marian Jean Marinescu începând încă din anul 2007. Graţie acestui program, în cei şase ani care au trecut de atunci, sute de tineri din Dolj, Olt, Vălcea, Gorj si Mehedinţi au avut, astfel, posibilitatea să vadă la lucru pe viu principalele instituţii europene.

Marian Jean Marinescu a fost desemnat Observator al României în cadrul Parlamentului European în septembrie 2005. A devenit membru al Parlamentului European de la 1 ianuarie 2007 şi a fost ales deputat european pe listele PD în noiembrie 2007. A fost ales pentru un nou mandat în legislativul comunitar la alegerile din 7 iunie 2009. Marian Jean Marinescu este vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European şi al Democraţilor Europeni (PPE-DE), din Parlamentul European.