La BAC-ul de toamnă, în Dolj, 92 de candidaţi absenţi

0
254

Astăzi, a început BAC-ul de Toamnă, pentru absolvenţii cursurilor liceale, cei care au “picat” sau nu s-au prezentat la probele incluse în programă.  La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat,  în sesiunea august-septembrie 2022 (Limba și literatura română) au fost prezenți 338 de candidați din totalul candidaților înscriși pentru a susține proba (430): 238 de candidați din promoția curentă, respectiv 100 din promoțiile anterioare. Aici, vorbim de judeţul Dolj . Proba s-a desfășurat astăzi, 16 august, în trei centre de examen (Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Craiova, Colegiul “Ştefan Odobleja” din Craiova, respectiv Liceul Tehnologic “Ştefan Milcu” din Calafat). În Dolj, nu au participat 92 de candidați, dintre cei înscrişi.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • miercuri, 17 august – proba obligatorie a profilului
  • joi, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidațiicompletează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2022.