Dan Daşoveanu se va ocupa de Parcul Industrial al Craiovei

0
411

dasoveanuCraiova va avea propriul Parc Industrial, care va fi amenajat pe un teren din platforma Doljchim. Dan Daşoveanu, care a fost numit în funcţia de consilier economic al primarului, a primit, printre altele, sarcina de a urmări materializarea acestui proiect. Celelalte două parcuri industriale sunt deja ocupate, spun autorităţile locale.

În acest moment, în Craiova există două Parcuri Industriale, ambele amenajate de Consiliul Judeţean Dolj şi puse deja la dispoziţia investitorilor. Primarul Lia Olguţa Vasilescu intenţionează să construiască al treilea parc, care să fie al Primăriei Craiova şi a găsit deja amplasamentul pentru investiţie. De anul trecut, a fost anunţat că un teren din incinta combinatului Doljchim va fi folosit pentru a se ridica noua platformă industrială a oraşului. „Parcul Industrial al Craiovei este un proiect de care trebuie să mă ocup, doamna primar mi-a trasat o sarcină în acest sens. Dacă vrem să aducem investitori şi să ne dezvoltăm, nu se poate fără un astfel de proiect. Avem nevoie de o platformă adecvată, care să îndeplinească toate standardele şi pe care să ne bazăm atunci când mergem la negocieri cu marile firme”, a precizat Dan Daşoveanu, care îndeplineşte acum funcţia de consilier pe probleme economice al primarului Olguţa Vasilescu.

Un amplasament de 8 hectare

Noua platformă industrială a Craiovei va fi aşezată, aşadar, în incinta Doljchim. Potrivit primarului Olguţa Vasilescu, municipalitatea se poate extinde cu construcţia pe o suprafaţă de 8 hectare de teren, aflate în proprietatea Primăriei Işalniţa. Cum Primăria Craiova colaborează cu Primăria Işalniţa, care se găseşte în zona metropolitană a Băniei, municipalitatea consideră că este asigurată din punctul de vedere al amplasamentului. „Terenul există în incinta fostului combinat Dolchim, iar finanţarea lucrărilor probabil că va fi asigurată de la bugetul local. Se studiază şi posibilitatea accesării de fonduri europene în acest scop. Însă, dacă nu se va putea merge în această direcţie, nu se va renunţa la proiect, ci va fi implementat cu bani publici”, a explicat Dan Daşoveanu. Primăria Craiova ar urma să găzduiască în noul parc industrial investitorii interesaţi să îşi deschidă afaceri şi vor să colaboreze cu municipalitatea.eti parc

Turcii de la ETI ocupă tot 8 hectare în primul parc industrial

Compania ETI din Turcia ocupă, în acest moment, cel mai mare parc industrial al Craiovei. Investitorii turci au primit acolo un teren de opt hectare de teren, iar din partea statului român  un ajutor de stat în valoare de 6 milioane de euro. Investiţia totală anunţată pentru halele de producţie a fost de 40 milioane de euro, pentru restul de bani, turcii contractând un împrumut de la BERD. Fabrica a fost finalizată în 2015, iar în mai 2016 s-a anunţat că a fost efectuat primul transport de biscuiţi către Belgia. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că investitorul turc a creat 350 de locuri de muncă şi doreşte să se mai extindă, însă parcul este deja ocupat în proporţie de 80%.

În cel de-al doilea parc industrial, High Tech Industry Park, urmează să se aşeze investitorul britanic Sprit Circuits, care şi-a manifestat dorinţa de a închiriat 2,6 hectare de teren din cele 24 de hectare pe care le are parcul şi a promis că va crea 250 de locuri de muncă în decurs de trei ani.