Comunicările cu delegaţii din birourile electorale pot fi depuse şi la secretarii primăriilor

0
117

Pentru că timpul este scurt, Biroul Electoral Central a decis că şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale pot primi comunicări din partea partidelor cu delegaţii din birourile electorale. Iniţial, acestea puteau fi depuse doar la preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Biroul Electoral Central a luat această hotărâre la iniţiativa reprezentantului PC Dolj în Biroul Electoral Judeţean, Gheorghe Procopie. Acesta le-a sugerat colegilor că, pentru a evita problemele de comunicare cu preşedinţii secţiilor de votare, în timpul scurt de le desemnarea acestora prin tragere la sorţi şi data completării birourilor de secţie cu reprezentanţii partidelor politice, comunicările din partea formaţiunilor politice parlamentare ar putea fi primite şi de secretarii de comună, oraş sau municipiu.

Biroul Electoral Central  a decis că respectivele comunicări “pot fi depuse şi la secretarul unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia se află secţia de votare, fiind considerate valabile dacă sunt depuse în termenul prevăzut de lege. Secretarul unităţii administrativ teritoriale pe raza căreia se află secţia de votare le va înregistra într-un registru special şi le va preda, sub semnătură, preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru care au fost întocmite, în vederea completării birourilor electorale ale secţiilor de votare”.