Euro 2016: Iordănescu: “Am căzut fizic în partea a doua”

0
71

După 1-1 cu Elveţia, selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat: “Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză bună, când am reuşit să marcăm. Am avut şi câteva situaţii bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune şi să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă şi mă refer la accidentarea lui Raţ.

Ar fi păcat să nu câştigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o şansă să mergem mai departe. N-aş putea să vorbesc despre dezamăgire, băieţii au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuşit să ţinem ritmul din prima repriză”, a spus Iordănescu, la ProTV.

Selecţionerul a explicat şi de ce a operat nu mai puţin de patru schimbări faţă de echipa care a jucat foarte bine cu Franţa şi a dezvăluit că planul din repriza a doua includea introducerea lui Nicuşor Stanciu: “Au fost fireşti, erau necesare, am vrut să venim cu forţe proaspete, am mizat pe acest lucru. Am reuşit în prima repriză, în a doua elveţienii au avut mai multă forţă de joc. Am vrut să-l menajăm puţin pe Stanciu, a fost încărcat cu presiune la meciul cu Franţa, am vrut să-l aruncăm în luptă în repriza a doua, dar nu s-a mai putut”, a spus Generalul, la Dolce Sport.