Weekend cu surprize la Teatrul „Colibri”, până-n miez de noapte!

0
211

Sâmbătă, 18 mai 2019, ora 18.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” aflăm povestea „Rățușca cea urâtă”, de H. Ch. Andersen, în spectacolul regizat de Todor Valov, cu scenografia de Stefka Kyuvlieva, muzica Elena Metodieva. În distribuție: Oana Stancu, Emanuel Popescu, Alla Cebotari, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Rodica Prisăcaru, Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea.

Tot sâmbătă, între orele 19.00-1.00, craiovenii sunt așteptați la prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, care le propune o călătorie prin istoria de 70 de ani a instituției, ce unește anii teatrului cu vârstele copilăriei. «Teatrul „Colibri” se va transforma pentru câteva ore într-o galerie cu exponate (păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii, afișe), care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu sau au însuflețit Muzeul „Memoria păpușilor jucate”, primul de acest fel din România, premiat UNITER. Nu vor lipsi jocurile și culorile, surprizele și provocările, întâlnirile cu actorii, confruntările, în cele mai nebănuite locuri ale teatrului, cu personaje din spectacole, emoția mânuirii păpușilor, curiozitatea descoperirii diverselor tipuri de păpuși. Ultima destinație a călătoriei va fi expoziția foto #InstaCraiova – ediția a IV-a, ce are ca tematică jungla urbană. Evenimentul Noaptea Muzeelor la Teatrul Colibri este totodată un discret omagiu pentru Eustațiu Gregorian, primul scenograf al teatrului de păpuși craiovean, personalitate internațională a scenografiei, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație», precizează reprezentanții instituției. Accesul publicului va fi liber.

Duminică, 19 mai 2019, la ora 11.00, este programat spectacolul „Alis în lumea păpuşilor”, scenariul şi regia Iulia Cârstea, scenografia Eustaţiu Gregorian, muzica Alexandru Iosub, cu actorii Alis Ianoş, Iulia Cârstea, Oana Stancu, Daniel Mirea și Emanuel Popescu.

Biletele la spectacolele din weekend costă 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului, și se pot procura de la Agenţia Teatrului „Colibri”, deschisă de luni până sâmbătă între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00. După ora începerii spectacolului, accesul în sală nu mai este permis.