Majoritatea europenilor cred că UE se va prăbuşi în 10-20 de ani

0
138

Peste jumătate dintre cetăţenii europeni, inclusiv 58% dintre români, sunt de părere că UE se va dezintegra în următorii 20 de ani, iar trei din 10 europeni consideră că există posibilitatea reală a unui conflict între ţările UE, arată un sondaj comandat de Consiliul European pentru Relaţii Externe.

În Franţa, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, România, Grecia, Cehia şi Polonia, majoritatea respondenţilor sunt de părere că destrămarea Uniunii Europene este o “posibilitatea reală”, în următorii 10 până la 20 de ani, arată sondajul realizat de compania YouGov la comanda Consiliului European pentru Relaţii Externe, informează cotidianul The Guardian.

Din cele 14 ţări incluse în sondajul YouGov, cel mai mare procent al celor care cred că UE se apropie de colaps s-a înregistrat în Slovacia (66%), iar pe următoarele locuri s-au poziţionat Franţa şi România (ambele cu 58%).

Suedia (44%), Danemarca (41%) şi Spania (40%) sunt singurele state incluse în sondaj în care procentul celor care cred că UE se va destrăma a fost sub 50%. (Mediafax)