Inspectorul Marian Dan Voinescu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în prezent încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a rămas cu pedeapsa de 1 an închisoare cu executare pe care a primit-o pe fond, pentru luare de mită. Hotărârea este definitivă, întrucât inspectorul şi-a retras, pe 24 aprilie a.c., recursul pe care îl declarase împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova care îi menţinuse aceeaşi pedeapsă. Bărbatul este după gratii din noiembrie 2012 şi va rămâne acolo până la ispăşirea pedepsei. Voinescu a fost judecat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant, în propriul birou, primind 500 de lei şpagă de la administratorul unei firme din Drănic, pentru a nu-i aplica amenda prevăzută de lege pentru neregulile constatate.
Marian Dan Voinescu, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj – Serviciul Control în Sănătate Publică – Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova pentru luare de mită. În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut faptul că „la data de 22 noiembrie 2012, cu ocazia efectuării unui control de specialitate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, inculpatul Voinescu Marian-Dan, în calitate de inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a pretins de la reprezentantul firmei controlate, denunţător în cauză, suma de 3.000 de lei şi a acceptat să primească de la denunţător suma de 500 lei”.
Mai precis, anchetatorii au stabilit că, în urma controlului, inspectorul Voinescu a descoperit mai multe deficienţe într-un magazin din Drănic, care era neigienizat, avea tencuiala degradată, pâinea era vândută din sala de desfacere, iar vânzătoarea nu purta echipament adecvat. Voinescu i-a spus patroanei, pe care o cunoştea, că pentru deficienţele constatate amenda este între 5.000 şi 10.000 de lei, însă poate „scăpa” cu numai 3.000 de lei. „Când aceasta (n.r. – administratoarea) a precizat că se află în imposibilitatea de a face rost de o sumă atât de mare, inculpatul a pretins 1.000 de lei, cu precizarea că dacă nu-i are nici pe aceştia, acceptă şi 500 de lei”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor. Ca să poată „bate palma”, inspectorul Voinescu a întocmit un proces-verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare într-o formă atipică, care îi dădea posibilitatea să aplice doar un avertisment. Şi asta în condiţiile în care, în celelalte procese-verbale, întocmite în aceeaşi zi de acelaşi inspector, se regăseau toate recomandările, termenele de remediere şi data la care patronii erau aşteptaţi să se prezinte la sediul DSP Dolj cu documentele cerute.
Marian Dan Voinescu s-a înţeles cu femeia ca a doua zi să vină la Craiova, să-i aducă şpaga. Aceasta, care îl denunţase la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi primise bancnotele inscripţionate de criminalişti cu „MITĂ”, s-a prezentat la biroul bărbatului. Femeia i-a dat banii, a ieşit şi a intrat echipa operativă, care l-a ridicat şi la dus la Parchet. Voinescu a fost reţinut, apoi arestat preventiv pentru 20 de zile.
Pe 4 decembrie 2012 dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, două zile mai târziu instanţa a menţinut arestarea preventivă a inculpatului, primul termen pe fond fiind stabilit pe 23 ianuarie a.c. Pe 23 ianuarie, Voinescu a declarat în faţa completului de judecată că recunoaşte şi regretă comiterea faptei şi a cerut să fie judecat cu aplicarea prevederilor art. 320 indice 1 din Codul de procedură penală, vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Pe 25 ianuarie Marian Dan Voinescu a fost găsit vinovat de luare de mită şi a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.
Pe 13 martie a.c. Curtea de Apel Craiova i-a respins lui Voinescu apelul şi i-a menţinut arestarea preventivă, acesta declarând recurs. S-a înregistrat recursul pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă, la primul termen de judecată, pe 24 aprilie a.c., bărbatul a declarat că-şi retrage recursul, astfel că sentinţa primită la Tribunalul Dolj a rămas definitivă: „Ia act de declaraţia de retragere a recursului formulat de inculpatul Voinescu Marian Dan împotriva deciziei penale nr. 87 din 13 martie 2013 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă a ÎCCJ.
la primaria din com gagoniva nu se fac restructurari sunt angajate 2 femei de serviciu si 3 soferi unul duce morti la groapa e tractorist altul duce si aduce profesori altul plimba primarul. De unde are primaria bani sa plateasca atatea angajati iar in comuna nu face aproape nimic cei care au ajutorul social ii ia si muncesc la el acasa si ii plateste din bani statului se numeste TOE DUMITRU SI E DE LA PD-L VA ROG SA VERIFICE CINEVA ACEASTA PRIMARIE
Comments are closed.