Alb-albaştrii sub lupă

0
398
Pigliacelli – La orice gol de la 30 de metri se poate spune că şi portarul are parte sa vină, dar parcă execuţia lui Ianis a fost perfectă, şi de pe loc. Italianul a avut duel direct cu Ianis în prima parte, cu o intervenţie bună la un şut cu iarba, şi la cel care a trecut pe lângă încheietura barelor.
Donkor – Avusese o evoluţie destul de bună, a făcut multe deposedări, prin viteza sa a anihiliat adversarii care ajunseseră în poziţii favorabile, a câştigat majoritatea duelurilor. Din păcate, a greşit la faza din care gazdele au marcat al doilea gol. Mai întâi n-a făcut pasul la ofsaid, apoi a avut o deviere nefericită pentru reluarea lui Rivaldinho.
Kelic – Meci bun al croatului, n-a greşit, rămâne un jucător important pentru acest sezon.
Tiago – Evoluţie execrabilă, din start a făcut erori. Şi-a pus adversarii pe contraatac, a pierdut mingi în zone periculoase, inclusiv la golul egalizator a greşit în propria jumătate şi s-a ajuns la posesia Viitorului şi în cele din urmă la golul senzaţional al lui Ianis.
Martic – Nu s-a remarcat cu nimic, dar nici nu a adus plusul ofensiv necesitat de poziţia sa în acest meci, urcările lui de Nooijer l-au cam ţinut în propria jumătate.
Mateiu – A început bine, dar a părut că a obosit destul de repede, a şi jucat destul de mult în ultima perioadă.
Cicâldău – Evoluţie consistentă, a avut şi câteva şuturi periculoase, destule deposedări şi pase în situaţii importante, este unul dintre puţinii jucători care ţin echipa în momentul de faţă.
Bancu – Un meci bun al căpitanului, deşi nu a avut realizări importante, s-au şi blocat destul de bine gazdele în zona lui.
Mihăilă – Cel mai slab de pe teren. Aproape tot ce a făcut a fost greşit, culminând cu ratarea care a precedat golul victoriei gazdelor. Încă nu are un gol într-un meci oficial în Liga I. Pe de altă parte, Craiova nu trebuia să aştepte salvarea de la un puşti, trebuia să fie acoperită. Marea problemă nu e la Mihăilă, ci la Nuno Rocha, Acka, Bic sau alţi jucători care trebuiau să dea consistenţă jocului, dar ei ori invocă accidentări inexistente, cazul lui Rocha, ori atunci când intră sabotează echipa prin gafele lor, vezi Acka în meciurile cu FCSB şi Viitorul.
Bărbuţ – Poate cel mai bun jucător al Craiovei la Ovidiu. A şi marcat, chiar dacă a fost ofsaid, a creat pericol în alte situaţii, a mai ratat o ocazie bună. Unul dintre meciurile sale de referinţă. Totuşi, a adunat numai 3 goluri până acum, lipsesc mult jucătorii care marcau des, Mitriţă şi Koljic.
Carlos Fortes – Foarte activ în prima repriză, a avut şi câteva ocazii, din păcate nu s-a lipit la gol. Se implică mai mult în joc decât Koljic, dar nu are nici pe departe eficienţa bosniacului. Koljic a marcat încă de la debut şi are şi acum o medie de aproape un gol pe meci, în timp ce Fortes încă nu a înscris. Din ce a arătat Fortes, poate juca în duet cu Koljic în atac, fiindcă par  complementari. Din minutul 60, portughezul n-a mai existat, s-a târât pe teren, din cauza pregătirii fizice precare.
Drăghici – Nu a adus nimic, a tras un şut în tribune, când putea să scoată mingea în bandă pentru centrare.
Bic – S-a împiedicat de câteva ori în minge, cam asta am observat când a intrat. Se poate spune că Mangia nu are cu cine în această perioadă, dar decât să-l vedem pe Bic împleticindu-se, mai bine să le mai dea câte o şansă puştilor de la satelit, deşi nici de pe acolo nu prea ai ce culege. Dar parcă pentru Vali Constantin, Ţoiu sau Traşcă ar fi mai multă toleranţă.
Baicu – Trăieşte încă din golul norocos cu Leipzig. Nici la echipa a doua nu face diferenţa, nici la naţionala de tineret nu s-a remarcat. Invizibil la Ovidiu. Oricum, jucătorii de perspectivă ai Craiovei n-au progresat cu Mangia. Mihăilă, Baicu sunt în regres, Drăghici nu este nici el în creştere, Burlacu este aproape pierdut. Va fi greu la anul, când este nevoie de doi jucători under şi echipele care vor avea tineri de valoare se vor impune în faţa celor care aliniază puşti numai din cauza obligaţiei.