Mi-Triţă

0
171

Craiova nu a fost niciodată mai conectată la un alt eveniment sportiv atunci când juca Universitatea, dar semifinala handbalistelor din Bănie a luat „partea leului” în Sâmbăta Luminată. Şi a meritat, fiindcă fetele lui Bogdan Burcea au realizat o performanţă istorică, fiind prima echipă din Bănie, indiferent de sport, care joacă o finală europeană. Publicul de la Polivalentă a savurat calificarea, şi-a dublat numărul, şi s-a mutat în apropiere, pe „Ion Oblemenco”, în speranţa că fiesta va continua pe stadion.

Ieşită din cursa pentru titlu, Craiova lui Mangia încerca să-şi apere locul pe podium, ameninţat de puştii lui Hagi, având în acelaşi timp şi „grija” Cupei României. Italianul nu l-a iertat decât verbal pe Băluţă pentru declaraţiile beligerante de la finalul derby-ului cu FCSB, fiindcă l-a lăsat în afara lotului, iar titluar în atac a fost, în premieră, croatul Glavina. Acesta a şi a avut primele tentative la poarta ieşeană, dar s-a împotmolit înainte de a finaliza. În schimb, Bărbuţ a reuşit să tragă la poartă, dar nu şi pe spaţiul ei. Când Iaşiul încerca să fie îndrăzneaţă, Craiova a avut noroc, fiindcă şutul lui Mitriţă a fost deviat de Frăsinescu şi Koşelev n-a mai avut replică. Duelul „poneiului” oltean cu portarul moldovean s-a reluat peste câteva minute, când Koşelev l-a driblat elegant pe atacant, dar acesta a revenit şi i-a „luat şunca din fasole”, fiind faultat la 20 de metri. Glavina a avut din nou şansa primei reuşite în alb-albastru, dar Koşelev s-a întins şi a împins mingea pe lângă bară. N-a mai fost nimic de făcut pentru portarul ieşean la ultima fază a primei reprize, când Mitriţă a trimis în „plafonul” porţii centrarea lui Dimitrov.

Partea secundă a început cu ocazia lui Glavina, care n-a profitat de cursa şi serviciul perfect ale lui Bancu. Şi de fiecare dată când croatul a ratat, Mitriţă l-a răzbunat. A făcut-o a treia oară din penalty, după ce Bărbuţ a fost trântit în careu de Koşelev, la finalul unui contraatac purtat parcă pe aţă de alb-albaştri. Stoican a apelat la pauză la Andrei Cristea, iar căpitanul l-a lobat pe Calancea pentru 3-1, dar golul a fost practic anulat de intervenţia lui Tiago Ferreira, pe linia porţii. N-a mai apărut niciun craiovean ca din pământ peste câteva minute, când Danale a urmărit mingea scăpată de Calancea şi a redus diferenţa. Sâmbăta Luminată la Craiova a fost încununată în ultimul minut de centrarea lui Briceag şi reuşita lui Dimitrov, apărut pe la bara a doua pentru reluarea cu capul la prima bară.

Eroul meciului, Alex Mitriţă, a declarat la final: „Au fost lucruri negative în presă, dar noi am demostrat că suntem o echipă unită. După meciul cu FCSB ne-am trezit! Am fost o echipă compactă, am avut atitudine, curaj. Zlatinski trebuia să execute penalty-ul, l-am rugat să mă lase ca să marchez primul hattrick din carieră”. Devis Mangia a concluzionat: „A fost un meci foarte bun, de care aveam nevoie după ce în ultimele trei partide am avut evoluţii mai puţin reuşite. Am văzut jucători cu atitudine, care au jucat pentru echipa şi asta contează cel mai mult.  Am jucat rapid, aşa cum ne dorim, cu un gazon puţin mai bun, dar tot dificil”.

În antiteză cu derby-ul presărat cu violenţe dintre Steaua şi Rapid, un moment deosebit s-a consumat la finalul meciului de pe „Ion Oblemenco”, atunci când Zlatinski i-a oferit tricoul său unei fetiţe de la tribuna a doua, iar aceasta a savurat cadoul într-un mod elocvent (foto 2).