Festivalul Internațional de Poezie, la București, cu peste 150 de poeți, din peste 30 de țări

0
214

Timp de o săptămână, în perioada 14 – 20 mai, peste 150 de poeţi din peste 30 de ţări se vor reuni la Bucureşti în cadrul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie, prilejuind publicului ocazia de a participa la mai mult de 30 de evenimente organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș.

Potrivit organizatorilor, noutatea absolută a acestei ediții o reprezintă participarea în calitate de invitați de onoare a mai multor prozatori străini și români. Un eveniment special îl constituie prezența în cadrul festivalului a scriitorului António Lobo Antunes (Portugalia).

Programul include lecturi publice de poezie, mese rotunde, dezbateri, performance-uri şi recitaluri de jazz, lansări de carte, conferințe. Nu lipsesc evenimentele dedicate liceenilor, prin programul FIPB = POETRY – FACE TO FACE. Poezia română va fi reprezentată de un număr impresionant de autori, din toate generaţiile.

Evoluția Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti din ultimii ani, precum și amploarea ediției din acest an transformă Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) în cel mai important festival de gen din România.