Fed Cup: România – la egalitate cu Germania, după prima zi

0
214

România şi Germania şi-au împărţit victoriile (1-1) în prima zi a confruntării de la Cluj, contând pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup. Irina Begu (35 WA) a pierdut partida de deschidere, în faţa lui Angelique Kerber (3 WTA), scor 2-6, 3-6, iar egalitatea a fost restabilită de Simona Halep (6 WTA), după confruntarea cu Andrea Petkovic (30 WTA). Simona s-a impus după un meci extrem de echilibrat, care a avut nevoie de un set decisiv pentru determinarea învingătoarei.

Halep a acuzat dureri la piciorul stâng şi a cerut intervenţia staff-ului medical de două ori pe parcursul confruntării, însă a strâns din dinţi şi a obţinut un punct important în disputa cu Germania

Două ore şi 49 de minute a durat partida câştigată de Halep, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Ziua de duminică va începe meciul dintre Simona Halep şi Angelique Kerber (3-0 la directe), programat la ora 13:00, urmat de partida Irina Begu – Andrea Petkovic (0-1 la directe). Pentru un eventual decisiv de dublu, căpitanii Alina Tecşor şi Barbara Rittner au ales perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu, respectiv Annika Beck/Julia Goerges.