Craiova luptă pentru titlu

0
288

Duminică, de la ora 13, şi luni, de la ora 20,l vor avea loc, la Sala Polivalentă, primele două meciuri ale finalei campionatului naţional de volei

După 23 de ani, Craiova poate fi din nou campioană naţională la un sport de echipă. De la performanţa echipei masculine de handbal, realizată de generaţia lui Licu, Răduţă şi Neagu, în Bănie nu a mai poposit vreun titlu naţional, fie că a fost vorba de fotbal sau de echipe de sală. Dacă atunci a fost Licu, acum poate fi Lică, fiindcă echipa masculină de volei se luptă în perioada următoare pentru titlul naţional. Voleibaliştii lui Dan Pascu au mai fost implicaţi într-o finală, acum trei ani, însă şansele lor erau minuscule în faţa unei superputeri cum era atunci Tomis Constanţa. De această dată, alb-albaştrii vor avea un adversar pe măsura lor, Volei Municipal Zalău. SCMU Craiova, care a pierdut un singur meci în sezonul regulat, în deplasare, tocmai împotriva Zalăului, a avut o semifinală accesibilă, câştigată cu 3-0 la general împotriva echipei Explorări Baia Mare. Zalăul, care recent a câştigat Cupa României, s-a impus mai greu, 3-2 la general, după 3-2 în meciul decisiv, cu Arcada Galaţi. Finala se dispută tot pe sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, Craiova având avantajul celor trei partide de pe teren propriu. Primele două se joacă duminică, de la ora 13, şi luni, de la ora 20, în Sala Polivalentă, intrarea fiind 5 lei. Sunt şi promoţii pentru fani: se vor organiza două tombole cu biletele de intrare, iar spectatorii trebuie să îşi treacă numele pe tichet, să-l introducă în bol şi pot câştiga o minge sau un tricou cu autografele tuturor jucătorilor şi antrenorilor.

Lică: „Ar fi un vis să câştigăm titlul”

Antrenorul Craiovei şi al naţionalei României, Dan Pascu, a prefaţat disputele cu Zalăul, echipa care i-a eliminat anul trecut pe alb-albaştri în semifinale. “Zalăul este o cunoştinţă mai veche a noastră, în ultimii trei ani am jucat în semifinale cu ei. Din păcate, anul trecut  nu am reuşit să ne impunem. Poate a venit momentul să facem acest pas. Suntem după un campionat foarte bun, în care am demonstrat că avem valoare şi putem emite pretenţii la titlu. Aştept cu nerăbdare aceste partide, pentru că a venit momentul să culegem roadele după acest campionat. Absolut toată lumea trebuie să se pregătească pentru acest meci. Avem nevoie de energie din partea tribunei, de susţinere morală din partea tuturor, iar noi promitem că vom face tot posibilul să câştigăm. Ne aşteaptă jocuri foarte grele” a spus Pascu.

Căpitanul Laurenţiu Lică a lipsit din cauza unei accidentări în partidele din semifinale, dar este refăcut complet pentru finală. „Am intrat în pregătire şi mă simt foarte bine. Am mai jucat şi anhul trecut cu Zalăul, dar ei s-au impus datorită experienţei. Sper ca acum  prospeţimea să facă diferenţa. Avem nevoie de două meciuri foarte bune la Craiova. Sper ca toţi suporterii şi iubitorii de volei şi sport din Craiova să vină să ne susţină. Este extraordinar faptul că o echipă din Craiova joacă finala. Cu siguranţă vor fi tensiuni foarte mari. Cu suporterii alături promitem să facem meciuri foarte bune. Nu ne gândim la un alt deznodământ, decât cel în care să câştigăm finala. Pentru mine ar fi un vis să câştig titlul cu Craiova” a spus Lică.

Un alt jucător al Craiovei, Bogdan Ene a prefaţat finala: “Se întâlnesc cele mai bune echipe ale campionatului. Ei au câştigat Cupa României, iar noi suntem liderii campionatului după sezonul regulat şi în semifinale au reuşit să jucăm minimum de meciuri şi să ne impunem. Vom trata jocurile cu seriozitate, iar avantajul terenului propriu cred că va cântări mult în aceste două meciuri. Contăm mult şi pe spectatori, care ne-au încurajat în partida cu Baia Mare şi ne-au împins către victorie. Sunt convins că sala va fi plină”.