Cowboy de Craiova la… 65 de ani

0
327


Un craiovean de 65 de ani s-a împușcat, ieri după-amiază, din greșeală, în zona inghinală, cu un pistol cu bile, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Starea sa de sănătate este bună, iar polițiștii au ridicat arma și muniția pentru cercetări, urmând să stabilească dacă bărbatul deținea legal arma.

Pompierii Detaşamentului 2 Craiova și un echipaj de prim-ajutor au fost solicitaţi, ieri după-amiază, pe strada „Iulius Cezar” din municipiu, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat care s-a împuşcat accidental în picior cu un pistol neletal, cu bile de cauciuc. Medicii i-au acordat îngrijiri la fața locului, stabilind că victima este Ilie Băjean, în vârstă de 65 de ani, acesta fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Craiova în stare stabilă.

Din primele verificări ale polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase se pare că bărbatul era într-o vizită, în curtea unor cunoștințe, purta arma la brâu, s-ar fi aplecat, moment în care arma s-a descărcat, iar el a fost rănit în zona inghinală. Totul se putea transforma într-o tragedie dacă bila pornită din pistol îi nimerea artera femurală.

„Polițiștii au demarat cercetările, au ridicat arma și muniția și au întocmit dosar penal. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.