„Salvaţi Copiii” dotează maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

0
115


Organizaţia „Salvaţi Copiii” desfăşoară astăzi, începând cu ora 12.00, un eveniment în cadrul căruia Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean Craiova va fi dotată cu un incubator performant şi un monitor funcţii vitale, în valoare de 13.000 de euro.

Tot astăzi, la ora 14.00 are loc şi dotarea maternităţii Spitalul Orăşenesc Segarcea, unde va fi donat un incubator performant, în valoare de 9.300 de euro.

„Salvaţi Copiii” România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În anul 2009, Save the Children International a lansat la nivel mondial campania Every One, prin care organizaţia şi-a propus reducerea mortalităţii infantile şi asigurarea unor condiţii mai bune de îngrijire şi creştere a copiilor în vârstă de până la 5 ani, în conformitate cu Obiectivul 4 de Dezvoltare a Mileniului. Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8.471 decese în 1990 şi, respectiv, 1.812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1.000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature (o rată de 10% din numărul naşterilor).

18 maternităţi au fost dotate în 2013

Organizaţia „Salvaţi Copiii” a reuşit să doteze în anul 2013, prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi. Datorită generozităţii contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor şi persoanelor fizice, în acest an vor investi 2.074.000 de lei în dotarea altor 27 de secţii de nou-născuţi din Piteşti, Bacău, Braşov, trei maternităţi din Bucureşti, Reșiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iaşi, Hârlău, Târgu-Mureş, Piatra-Neamţ, Petroşani, Roman, Ploieşti, Sibiu, Botoşani, Vatra-Dornei, Arad, Timişoara, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca şi dezvoltarea de programe de educaţie şi suport pentru 5.000 de beneficiari din comunităţi defavorizate.

Evenimentul se va desfăşura Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cât şi la Spitalul Orăşenesc Segarcea, unde reprezentanţii „Salvaţi Copiii” alături de ambasadorul programului Fiecare Copil Contează – Amalia Năstase, vor înmâna maternităţii echipamentele achiziţionate în urma campaniei.