Ford va colabora cu ISJ Dolj pentru pregătirea practică a elevilor

0
114


Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a semnat, ieri, un acord de parteneriat cu Ford România, ce stabileşte contextul în care se organizează şi se desfăşoară stagiul de pregătire practică în vederea învăţării la locul de muncă, ca parte integrantă a programului de pregătire profesională prin învăţământ profesional şi tehnic.

În deschiderea întâlnirii, directorul Rob Ardley a prezentat, pe scurt, fabrica de automobile Ford şi performanţele economice ale acesteia.  Apoi, preşedintele Jan Gijsen a evidenţiat importanţa unei astfel de colaborări cu unităţile de învăţământ din sistemul preuniversitar în contextul parteneriatul existent deja cu Universitatea din Craiova. În acelaşi timp, acesta a insistat asupra respectării termenelor prevăzute în prezentul Acord având în vedere viitorul şi perspectivele prognozate spre dezvoltare în acest domeniu.

La rândul său, inspectorul şcolar general, prof. Georgică Bercea-Florea, a punctat importanţa dezvoltării unui astfel de parteneriat avantajos de ambele părţi care pune accentul pe activitatea de pregătire practică a elevilor, pe perfecţionarea cadrelor didactice şi pe crearea şi susţinerea unor programe de învăţământ specifice domeniului construcţiei de automobile. Totodată, recunoscând importanţa şi necesitatea dezvoltării economice durabile, aceasta a mulţumit companiei Ford pentru deschidere şi implicare, afirmându-şi sprijinul pentru un parteneriat activ pe multiple planuri de interes.

În încheierea evenimentului, directorul Marina Babară a prezentat graficul activităţilor planificate a se desfăşura cât şi termenele de realizare agreate de ambele părţi.