Handbalistele Craiovei au învins Buzăul, în Polivalentă

0
517

Victorie importantă pentru handbalistele de la SCM Craiova, în etapa a 18-a a Ligii Florilor. După eşecul drastic de la Zalău, jucătoarele lui Bogdan Burcea s-au revanşat învingând Gloria Buzău, în Sala Polivalentă, scor 25-24 (13-12). Prima repriză a fost echilibrată, s-a jucat de a egal la egal sau un cu un avantaj de un gol de-o parte sau alta. După pauză, oltencele s-au desprins treptat şi conduceau cu 25-20, cu 3 minute înainte de final. Oaspetele, care se aflau pe locul 3 în clasament şi în acest sezon au câştigat Cupa României, au marcat de 4 ori consecutiv până la ultima sirenă, de trei ori prin Bianca Tiron, iar victoria Craiovei a venit la limită.

Au jucat pentru SCM Craiova: Dzukheva, Curmenţ (portari), Zamfir 10 goluri, Cace 4, Loken 3, Şelaru 3, Bak 2, Colac 2, Jipa 1, Tudorică, Andrei, Cârstea.

SCM Craiova este pe locul 9, cu 26 de puncte, iar în runda viitoare joacă în deplasare cu Minaur Baia Mare, sâmbătă, de la ora 11.

La final, antrenorul secund al Craiovei, Costin Dumitrescu, a declarat: „O partidă grea, aşa cum ne aşteptam, cu încărcătură emoţională şi nu numai. Buzăul are o echipă redutabilă, chiar dacă au şi ceva probleme de lot. Şi noi suferim pe mai multe posturi, dar vreau să remarc întreaga echipă de la început până la final. Cristina Zamfir a jucat extraordinar pe ambele faze, Carmen Şelaru şi Nicoleta Tudorică au făcut o defensivă foarte bună, iar de Dzhukeva nu mai avem ce spune. Puteam câştiga un pic mai clar dacă ne concentram şi pe final. Noi ne-am crezut câştigătoare mai devreme decât era cazul, dar e o victorie meritată. Domnul Burcea a făcut tot ce i-a stat în putere să mobilizeze fetele şi asta s-a întâmplat. Handbalul câteodată depăşeşte limitele regulamentului, dar ne bucurăm că nu sunt accidentări grave. Noi jucăm sâmbătă la Baia Mare, avem o deplasare lungă, apoi în Cupă tot cu ele, dar aici. Imediat va urma partida cu CSM Bucureşti, deci ne aşteaptă patru-cinci meciuri grele. Tot ce ne dorim este să avem jucătoarele în tonus bun şi sănătoase“.

„O victorie importantă, muncită şi ne bucurăm că ne-am revenit după meciul de săptămâna trecută. Suntem fericite că am câştigat şi le mulţumim suporterilor pentru sprijin. Am avut şedinţă după partida de la Zalău. Am vorbit despre lucrurile care nu au mers, am încercat să le rezolvăm, şi din câte se evde ne-a ieşit. A fost un meci aşa cum ne aşteptam şi mă bucur că am putut face faţă la un asemenea nivel. Acum ne dorim din tot sufletul să ne întoarcem cu victorie de la Baia Mare“, a spus Carmen Şelaru.