S-a semnat contractul de reabilitare a clădirii Colegiului Naţional “Carol I”

0
426

Prim – ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a fost, astăzi, prezent la Craiova. Principalul obiectiv a fost semnarea contractului pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional “Carol I”, unde se află şi sediul “Operei Române” din Craiova. Clădirea necesită de mai mulţi ani lucrări de consolidare, Primăria Craiova alocând circa 13 miliarde de lei (vechi), în acest sens, dar undeva, demersul a fost stopat. Oricum, lucrurile au mers mai departe. După vizita la “Carol I”, premierul a promis că va veni cu declaraţii de presă în acest sens. Dar, practic, acesta a transformat conferinţa de presă într-una a Guvernului, ţinută în teritoriu, vorbind foarte puţin despre ceea ce urma să se întâmple. Mai mult, beneficiarul lucrărilor, Primăria Craiova, care răspunde de unităţile de învăţământ preuniversitar, nu a avut niciun invitat la discuţii, urmând să fie “chemaţi” reprezentanţii în aceeaşi zi.

Conferinţă de presă a Guvernului, ţinută la Craiova

Aşa cum a promis, Florin Vasile Cîţu, a venit la întâlnirea cu presa. A început, pentru că acesta a fost principalul motiv al vizitei, cu reabilitarea clădirii Colegiului Naţional “Carol I”. “Este un proiect de anvergură, pe care Craiova îl merită. Mă mir că, până acum, nu s-au găsit resurse de finanţare. Mai multe, vă vor spune ministrul Dezvoltării şi reprezentantul CNI”, a precizat premierul. Ulterior, şi la întrebările venite din partea mass – media, a trecut pe părţi generale, transformând conferinţa într-una care nu s-a mai ţinut la Palatul “Victoria”, ci la Craiova. “Am trecut, într-un an de zile, prin perioade dificile. Am adoptat şi vom adopta măsuri astfel încât să ţinem economia deschisă. Vom merge pe investiţii, pentru că, de acolo putem asigura resurse şi pentru educaţie şi pentru sănătate. Depinde de noi să respectăm legile”; “Încercăm să oferim toate dozele de vaccinare, iar obiectivul ca până în septembrie 2021 să avem peste 10 milioane de persoane vaccinate”; “Am cerut foarte clar ca numărul paturilor din ATI, la nivel naţional să crească. Gestionăm o situaţie dificilă”, etc. Întrebat de absenţa reprezentanţilor beneficiarilor, Primăria Craiova, premierul a “pasat” problema. “Am înţeles că se va discuta cu primarul, dar mai multe lucruri vi le pot spune ministrul Dezvoltării şi prefectul judeţului”, a spus prim – ministrul.

Reprezentanţii Primăriei nu au fost prezenţi la semnare

Şi, “pasa” a fost preluată, dar cu unele disfuncţionalităţi. “Este un program ambiţios, iar contractul pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional “Carol I” este în valoare de peste 97 de milioane de lei, termenul de finalizare fiind de 30 de luni. Aşa cum am vorbit şi mai devreme, avem proiecte pentru două segmente – cadastrare şi ridicarea de creşe. În ceea ce priveşte lipsa reprezentanţilor beneficiarilor, am înţeles că au fost invitaţi, nu au venit, dar cred că problema se va rezolva”, a spus Cseke Attila. La rândul său, prefectul de Dolj,  Nicuşor Roşca a precizat: “Vom avea o discuţie şi cu primarul Craiovei şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj”. Într-un final, contractul s-a semnat, din partea Companiei Naţionale de Investiţii fiind Manuela Pătrăşcoiu, director general în instituţie. Revenind, nici primarul Craiovei, nici preşedintele Consiliului Judeţean Dolj nu au fost invitaţi, din motive …