Străzile și trotuarele, precum și stațiile RAT Craiova se dezinfectează cu clor

0
1668

Autoritățile locale au luat măsuri, în acest week-end, pentru a proteja craiovenii de epidemia de coronavirus. Străzile din Craiova au intrat într-un program de spălare și dezinfectare cu clor, la fel și trotuarele și peroanele din stațiile de așteptare ale RAT Craiova. În timpul în care elevii stau acasă, municipalitatea a trecut și la igienizarea tuturor claselor din școli.

SC Salubritate a demarat, în această săptămână, un program de igienizare și dezinfectare al străzilor din Craiova. Potrivit autorităților locale, dezinfectarea se face cu clor (Cloramina T). „Aceasta măsură se înscrie în programul municipiului Craiova de prevenție al răspândirii virusului Covid-19”, au precizat autoritățile locale. Încă de sâmbătă, mașinile de la Salubritate au fost prezente pe străzi, spălând carosabilul Și dezinfectându-l, totodată, și cu clor. 

Se intervine în toate cartierele

Tot din week-end, autoritățile au luat și măsura dezinfectării trotuarelor și a stațiilor de autobuz și cele ale tramvaielor. ”Pe lângă măsura de a dezinfecta și spăla străzile, începem de astăzi și dezinfectarea tuturor stațiilor de autobuz și tramvai precum și a trotuarelor”, au anunțat sâmbătă autoritățile locale. Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, angajații SC Salubritate SRL vor interveni în toate cartierele municipiului Craiova, pe trotuare și pe spațiile delimitate în care craiovenii așteaptă autobuzele și tramvaiele. 

Se igienizează și sălile de clase

În perioada în care cursurile școlare sunt suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, Primăria Craiova a luast decizia de a dezinfecta și toate spațiile din unitățile craiovene de învățământ preuniversitar (creșe, grădinițe, școli, licee). Și această acțiune a început încă de sâmbătă, echipele de la Salubritate trecând la igienizarea sălilor de clasă, astfel încât în această săptămână pe care copiii o petrec acasă să poată fi dezinfectate toate unitățile de învățământ. 

SC Salubritate efectuează dezinfecția

Acțiunile de dezinfecție sunt îndeplinite de S.C. Salubritate Craiova S.R.L, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și care deține autorizații pentru desfășurarea activității de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). S.C. Salubritate Craiova S.R.L., în calitate de operator autorizat pentru efectuarea activității de dezinfecție, va folosi, pentru prestarea acestui serviciu, produsul autorizat Bionet A15, biocid avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Produsul este indicat pentru dezinfecția suprafețelor de diverse tipuri, a spațiilor de producție și a celor în care se prepară hrana etc. și are efect bactericid, fungicid și levuricid, virulicid, micobactericid și tuberculicid, precizează reprezentanții Primăriei Craiova. 

Spitalele, în carantină

Ca măsuri pentru oprirea răspândirii acestui virus, municipalitatea a decis, încă de săptămâna trecută, să închidă toate cele nouă creșe pe care le are în subordine și să suspende activitatea instituțiilor de cultură. Cu o zi în urmă, printr-o decizie la nivel național, au intrat în carantină toate cele patru spitale din oraș, Spitalul Clinic de Urgență Craiova, Spitalul Filantropia, Spitalul de Neuropsihiatrie și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.