Contractul pentru imunoglobulină a fost semnat

1
2252

Contractul pentru livrarea a 10.000 de fiole de imunoglobulină de către Austria a fost semnat, iar tratamentul ar urma să ajungă la pacienţi în mai puţin de o lună. În următoarea perioadă, încă două state, SUA şi Italia vor trimite alte o sută de kilograme, restul de doze.

Autorităţile sanitare consideră că dozele de imunoglobulină care vor veni din Austria, Italia şi SUA vor ajunge pentru cel mult trei luni, urmând ca livrările să intre în normal după această perioadă.

Având în vedere discontinuităţile apărute începând de anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină umană, Ministerul Sănătăţii a luat decizia pentru  declanşarea Mecanismului European de protecţie civilă. Mecanismul UE de protecţie civilă acţionează împreună cu finanţarea UE în domeniul ajutorului umanitar pentru a răspunde necesităţilor care apar în urma unui conflict sau a unei catastrofe, potrivit informaţiilor de pe site-ul UE. Ofertele de ajutor ale participanţilor se adaptează la nevoile ţării afectate.

Pacienţii cu afecţiunii autoimune, cei mai afectaţi de criză

Pacienţii cu afecţiunii autoimune sunt cei mai afectaţi de lipsa imunoglobulinei, de care ei sunt dependenţi şi îi ajută la imunitate. Prin natura bolii, aceşti pacienţi sunt foarte sensibili la orice, chiar şi la cea mai mică răceală. Defectul genetic ce determină deficienţa de imunoglobulină A nu este încă exact cunoscut. Există o prevalenţă uşor crescută în rândul bărbaţilor, precum şi în interiorul anumitor familii (20-25% dintre cazuri), sugerând un mod de transmitere autozomal dominant (risc de transmitere de 50% dacă un părinte are boala, 75% risc dacă suferă ambii părinţi), dar cu exprimare variabilă. Chiar dacă există cazuri la persoane perfect sănătoase, deficitul de imunoglobulină A se asociază de obicei cu o stare de sănătate în general precară, caracterizată de apariţia mai frecventă a infecţiilor localizate la nivelul tractului respirator, gastrointestinal sau urogenital.

1 COMENTARIU

Comments are closed.