Militarii olteni, în misiune timp de şase luni în Polonia

0
374

Ieri, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu”, din Craiova, a avut loc ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului de apărare antiaeriană ce va fi dislocat timp de şase luni în Polonia.

armataDetaşamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La ceremonie au participat oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

armata1Detaşamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forţele Terestre Române,  are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON şi este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova.

Ca parte a contribuţiei României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varşovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaţionalizare a Brigăzii Multinaţionale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în Bucureşti. Atingerea capacităţii operaţionale iniţiale a Brigăzii Multinaţionale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârşitul semestrului II/2018.

 ***

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: «Astăzi (n.r. ieri), am avut onoarea de a participa la evenimentul prilejuit de plecarea în Polonia, pentru şase luni, a Detaşamentului de apărare antiaeriană din cadrul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu“ din Craiova, militarii noştri fiind incluşi în Grupul de luptă NATO, condus de Statele Unite ale Americii. Este prima misiune la care participă în afara graniţelor un detaşament de apărare antiaeriană din România, fiind parte a contribuţiei pe care ţara noastră şi-a asumat-o la Summit-ul de la Varşovia».