Tâlhari prinşi în Gara Craiova

0
127

Doi doljeni au ajuns după gratii, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Judecătoria Craiova, fiind acuzaţi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, au tâlhărit un bărbat, pe strada “Bariera Vâlcii”. Ambii făptuitori au fost depistaţi de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Dolj, la interval de câteva zile, în Gara Craiova. Cei doi vor să fie cercetaţi în stare de libertate, pentru că au făcut recurs împotriva arestării preventive, recurs care se judecă astăzi la Tribunalul Dolj.

Primul care a căzut în mâna oamenilor legii, pe 9 martie a.c., a fost Marian Petrişor Muraru, de 19 ani, din comuna Pieleşti. Pentru că avea un comportament suspect, poliţiştii Postului de Poliţie TF Craiova – Călători, care l-au observat în Complexul Staţiei CFR Craiova, l-au “săltat” pentru cercetări. Întrebat cu privire la mai multe obiecte pe care le avea, tânărul a mărturisit că, împreună cu o altă persoană, pe 7 martie a.c., i-a furat unui bărbat care se deplasa pe strada “Bariera Vâlcii” din Craiova, portmoneul în care avea 300 de lei şi acte de identitate, un telefon marca Nokia şi un lănţişor cu cruciuliţă, ambele din argint. Poliţiştii de Transporturi Feroviare l-au predat pe Muraru şi documentele întocmite în cauză poliţiştilor Secţiei 4 Craiova, unde bărbatul ce fusese tâlhărit în “Bariera Vâlcii” depusese plângere.

Câteva zile mai târziu, pe 12 martie a.c., tot în Gara Craiova, poliţiştii de la transporturi feroviare au dat şi peste al doilea tâlhar, Laurenţiu Viorel Fieraru, de 31 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, care a fost predat tot poliţiştilor Secţiei 4 Craiova. Aceştia au stabilit că Fieraru şi Muraru, prin folosirea violenţei, l-au deposedat pe Nicolae Gheorghe, de 42 de ani, din Balş, judeţul Olt, de portmoneu şi de celelalte bunuri. În baza probatoriului strâns, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi, ulterior aceştia fiind prezentaţi Judecătoriei Craiova, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi doljeni.