În cadrul POR: Peste 600.000 de euro investiţi pentru sprijinirea mediului de afaceri din Oltenia

0
114
Marilena Bogheanu

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013, a semnat, recent, cinci noi contracte care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de 2.631.590 lei, reprezentând 604.824 de euro. Aceste contracte se finanţează în cadrul domeniul de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” şi au ca obiectiv achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne pentru activitatea de producţie, construcţii sau prestări servicii, achiziţionarea de sisteme IT, precum şi construirea sau modernizarea spaţiilor de producţie în domenii precum: tehnologia informaţiei, medical, difuzare film, activităţi sportive. Patru dintre proiecte se vor implementa în Craiova şi unul în Drobeta-Turnu Severin.

“Această schemă de finanţare adresată microîntreprinderilor contribuie activ la dezvoltarea sectorului privat prin crearea de noi locuri de muncă, diversificarea activităţilor economice, atenuarea efectelor crizei şi încurajarea exporturilor, având în vedere că se achiziţionează echipamente noi şi performante. În cadrul acestui domeniu de intervenţie s-au depus 476 de proiecte, dintre care 156 au fost deja contractate,  solicitându-se 21,6 milioane de euro. În perioada următoare vom mai contractate încă 40 de proiecte”,  a declarat cu ocazia acestui eveniment Marilena Bogheanu, director ADR SV Oltenia.

La nivelul regiunii Sud Vest Oltenia au fost semnate 328 de contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional, care acoperă domenii diverse precum: dezvoltare urbană, infrastructura de sănătate şi servicii sociale, investiţii pentru situaţii de urgenţă, sprijinirea mediului de afaceri local şi regional, infrastructura de turism şi patrimoniu naţional. Valoarea finanţării nerambursabile aferentă acestora este de peste 500 de milioane de euro.


Marilena Bogheanu, director ADR SV Oltenia: „Atât prin gestionarea proiectelor care sprijină microîntreprinderile, cât şi prin alte acţiuni cum ar fi crearea unui portal de afaceri, înfiinţarea de clustere pe diverse domenii, activităţi de marketing la nivel regional, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia are o preocupare permanentă în încurajarea dezvoltării infrastructurii de afaceri şi a antreprenoriatului”.