Continuă controalele în pandemie

0
303
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, A.N.P.C., D.S.V.S.A şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
La aceste activităţi au participat peste 460 de efective. În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, 180 de locaţii de interes, 200 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.900 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 27.500 de lei, din care 117 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție. Astfel, în noaptea de 15/16 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o locuință din Craiova este organizată o petrecere. La fața locului s-au deplasat polițiștii secției, fiind directionate totodată mai multe echipaje din cadrul Secțiilor 1-5 Poliție Craiova precum și polițiști din cadrul SAS Dolj. Astfel a fost identificat și sancționat un bărbat de 38 de ani, din Craiova în calitate de organizator cu amendă în valoare de 2000 de lei conform Legii 55/2020. De asemenea au fost identificate 3 persoane care participau la petrecere, care au fost sancționate conform Legii 55/2020, valoarea amenzilor fiind de 6.000 de lei.
Polițiștii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la petrecere si sancționarea contraventională a acestora.