Doljenii îşi caută joburi la cules de zmeură… în Portugalia

0
259

Doljenii aflaţi în căutarea unui job, fie el şi temporar, au acum o ofertă concretă: 300 de locuri de muncă în domeniul agricol, mai precis la recoltare de zmeură, într-o ţară însorită, precum frumoasa Portugalie. Aplicare la aceste job-uri se va face prin intermediul Reţelei EURES

Selecţia candidaţilor se va desfăşura în două localităţi din ţară. Mâine, la Roman, în judeţul Neamţ,  la Complex Brăduţul, iar vineri, 19 ianuarie, în Brăila, la Regal Events Ballroom (fostul Club Progresul).  Durata contractului este de aproximativ 3 luni. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, să se efectueze şi ore suplimentare. Data estimată de angajare: sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie 2018. „Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură, cu experienţă în recoltarea zmeurei sau în munca în sere. Angajatorul asigură cazare contra cost – 2 euro/zi, oferă plata în avans a drumului până în Portugalia iar suma aferenta deplasării se va deduce din primele salarii”, se precizează într-un comunicat de presă remis de AJOFM Dolj.

Fără ore suplimentare: 603 euro brut pe lună

Salariul de bază pentru culegători zmeura fără ore suplimentare va fi de 603 euro brut pe lună, iar cu ore suplimentare 1199 euro brut pe lună. „Una dintre companiile angajatoare, JBI Group – Nuvem Maravilha, Lda., plăteşte 4,52 euro/zi lucrătoare, pentru alocaţia de hrană, plată efectuată la sfârşitul lunii împreună cu salariul”, se mai precizează în comunicat. Reprezentanţii Agenţiei susţin că cunoştinţele de bază de limbă engleză, spaniolă sau portugheză, constituie avantaj, dar nu este obligatoriu. Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, telefon 0251 306 100-int.122, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate. „Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI; adeverinţă  medicală (apt pentru muncă în străinătate); şi nu în ultimul rând un CV EUROPASS în limba română” susţin reprezentanţii AJOFM Dolj.

Se mai depun încă dosare…

La selecţie vor putea participa doar persoanele preselectate, adică, acele persoane care au aplicat pentru acest loc de muncă şi care s-au înregistrat în baza de date a AJOFM. Dolj, compartiment EURES, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. De regulă, aceste locuri de muncă sezoniere sunt foarte căutate mai ales de şomerii din mediul rural. Ele sunt persoane cu experienţă în domeniul agricol şi nu sunt la prima lor experienţă de acest gen. Pentru participarea la selecţia de la Roman (judeţul Neamţ) doar astăzi se mai primesc dosare, iar  pentru participarea la selecţia de la Brăila, dosarele se mai pot depună până joi, 18 ianuarie 2018.