Doljeancă decedată în incendiul care i-a mistuit locuinţa

0
176

Pompierii doljeni au intervenit, duminică, pentru stingerea a trei incendii izbucnite în locuinţe din Craiova şi din judeţ, cel mai grav eveniment înregistrându-se în comuna Gherceşti, unde, într-o casă mistuită de flăcări, pompierii au descoperit-o pe proprietară, o femeie de 73 de ani, decedată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au anunţat că au intervenit, în cursul zilei de duminică, la trei incendii de locuinţe, unul dintre acestea fiind soldat cu decesul unei persoane. Cel mai grav eveniment s-a înregistrat duminică seara, în jurul orei 22.45, când Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Principală, din satul Ungureni, comuna Gherceşti. Flăcările au mistuit casa, care a fost distrusă în proporţie de 90%, iar după lichidarea incendiului a fost găsită o femeie în vârstă de 73 de ani, decedată în dormitor. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, după cum au stabilit specialiştii ISU Dolj, în urma cercetărilor.

Tot duminică, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Urdiniţa, în comuna Brabova. Acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 100 m.p., aparatura electronică, dar şi documente personale au fost degradate, şi în acest caz fiind vorba tot despre un scurtcircuit electric. Din fericire, aici nu s-au înregistrat victime.  În plus, în aceeaşi zi, două echipaje din cadrul Detaşamentul 2 Pompieri Craiova au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Drumul Muntenilor din Craiova. Incendiul a distrus acoperişul, iar pompierii spun că, cel mai probabil a pornit de la un coş de fum neprotejat termic.