Baschetbaliştii craioveni au fost foarte aproape de calificarea în Final Four-ul Cupei / A lipsit un coş pentru o “remontada” de vis

0
74

Nimeni nu mai spera ca SCMU Craiova să aibă vreo şansă de a recupera diferenţa de 19 puncte pe care BC Mureş o luase în meciul tur al sferturilor Cupei României. Fără cei trei sârbi accidentaţi, Micic, Bozovic şi Djurasovic, cu Pantic şi Hargrove care nu apucaseră vreun antrenament alături de noii coechipieri, trupa lui Oliver Popovic era cotată cu şanse mici şi să obţină un succes de palmares în faţa unei echipe care se impusese de două ori în acest sezon în meciurile directe. Craiovenii au intrat pe parchet fără presiunea calificării şi această dezinvoltură i-a adus înaintea ultimului sfert în postura de echipă favorită la accederea în Final Four. Burlacu a avut o evoluţie excelentă, opusă celei din meciul tur, Hargrove (5 coşuri de 3 puncte) a evoluat de parcă avea câţiva ani în Bănie, Pantic s-a integrat şi el fără probleme, Popescu recupera mingi imposibile, iar Bureau şi Pilcevic ieşeau la rampă atunci când era nevoie. Finalul avea să fie dramatic. Mureşul a revenit, deşi miza doar pe pătrunderile lui Mohammed şi aruncările de “afară” ale lui Martinic. Cu 15 secunde rămase din joc, Craiova a recuperat mingea şi avea nevoie de 2 puncte pentru a merge în Final Four. Ultimul atac a fost iniţiat de Johnson, care a pătruns şi a ezitat pe aruncare, mingea ţopăind pe inel. Numai că un nou rebound a adus soarta meciului în mâinile lui Burlacu, dar mingea trimisă de la distanţă a ieşit practic din coş, iar oaspeţii au obţinut dramatic o calificare pe care o considerau formalitate înaintea returului. La final, SCMU Craiova – BC Mureş 94-76 (19-18, 24-21, 27-9, 24-28).

Au jucat pentru SCMU Craiova:  Burlacu 25 de puncte, Hargrove 17, Popescu 13, Pantic 10, Bureau 10, Pilcevic 8, Negoiţescu 6, Johnson 5, Stănescu.

Bogdan Popescu a fost cel mai eficient jucător, cu 13 puncte, 10 recuperări şi 3 pase decisive. Celălalt veteran, Burlacu, a terminat cu 25 de puncte, iar la final a declarat: „Îmi pare nespus de rău pentru acest eşec, pentru că noi am crezut în calificare chiar şi după înfrângerea usturătoare din tur, la 19 puncte diferenţă. Am încercat să remontăm, chiar am şi reuşit în câteva minute, însă nu am reuşit să păstrăm diferenţa până la final. Noii veniţi s-au descurcat foarte bine, sunt jucători foarte buni şi şi-au făcut datoria”.

Craiovenii joacă duminică, de la ora 18, în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, lanterna roşie a Ligii Naţionale, un meci din cadrul etapei a 16-a.