Fundaşul se consolează în Antalya după ce a ratat transferul la FCSB / Vătăjelu: “Trag tare pentru a ajunge la Euro”

0
65

Unul dintre jucătorii care agrea transferul la echipa lui Gigi Becali în iarna aceasta este Bogdan Vătăjelu. Deşi Steaua renunţase la el în urmă cu câţiva ani, pe când era junior în Ghencea, fundaşul oltean era dispus să redevină roş-albastru. “Ar fi un pas înainte pentru mine un transfer la Steaua” declarase Vătăjelu pe aeroport, înaintea plecării în Antalya. Jucătorul a rămas la Craiova şi spune că va încerca să prindă lotul României pentru Euro 2016 şi de la Universitatea. “Obiectivul meu nu este neapărat să marchez, dar dacă voi avea ocazia voi profita de ea. În primul rând, mijlocaşii şi atacanţii noştri sunt oamenii de gol, ei trebuie să marcheze. Dacă venim şi noi din spate cu goluri este cu atât mai bine. Obiectivul meu este să cresc de la meci la meci. Nu sunt aşa mulţumit de evoluţiile mele, cred că aş fi putut mult mai mult în anul ce a trecut. Vreau să am evoluţii cât mai bune. Iar dacă nu vom mai avea şanse în play-off, să încheiem play-out-ul pe locul 7. Și obiectivul personal este să ajung la Euro, muncesc pentru asta în fiecare zi şi sper să-l îndeplinesc” a declarat Vătăjelu.

Pentru site-ul oficial al clubului, fotbalistul de 22 de ani a oferit primele impresii din cantonamentul în Turcia: “Antrenamentele merg bine. Perioada asta este un pic mai grea, primul cantonament fiind unul de acumulări şi ne dorim să îl ducem sănătoşi până la final. Sperăm să nu avem accidentări”. Vătăjelu spune că preferă postura de fundaş uneia în linia de mijloc: “Nu am mai jucat de foarte mult timp mijlocaş, acum este mai greu să joci în linia mediană faţă de când jucam eu, acum 6 ani. Sincer mă simt foarte bine fundaş lateral, am tot jocul în faţă. Dar, dacă domnul antrenor va dori să mă urce mai sus voi face totul pentru a da randament cât mai bun pe acel post”.

Despre disponibilizările din lot, Vătăjelu a amintit: “Toţi cei care au plecat şi nu mai fac parte din lotul nostru sunt o pierdere pentru că fiecare dintre ei a contribuit la ceea ce am realizat până acum. Dar nimeni nu e de neînlocuit, iar ceilalţi portari – Cătălin Straton şi ceilalţi doi copii îşi vor face treaba bine. Strategia de promovare a juniorilor este una bună. Nu trebuie să ne gândim doar la prezent, ci şi la viitor. Iar juniorii promovaţi de la echipa a doua pot avansa foarte mult, iar dacă muncesc să aibă un loc de titular în prima echipă”.