Universitatea poate transfera jucători liberi de contract

0
70

Federaţia Română de Fotbal a comunicat clubului din Bănie că poate achiziţiona fotbalişti fără angajament

Federaţia Română de Fotbal a comunicat Universităţii Craiova că are dreptul de a transfera jucători liberi de contract, iar interdicţia la transferuri vizează doar fotbaliştii care vin de la un alt club. “Având în vedere solicitarea dumneavoastră nr. 51, din 11.01.2015 şi analizând dispozitivul Deciziei nr. 290 din 08.10.2015 a Comisiei de Recurs a FRF, precum şi dispoziţiile art. 18.9.1. lit a din RSTJF, prin prezenta confirmăm că CSU Crioava are dreptul de a legitima jucători liberi de contract, interdicţia fiind aplicabilă exclusiv transferurilor de jucători în care clubul are calitatea de club cesionar, această sancţiune neputând fi extinsă pentru alte situaţii care nu sunt expres prevăzute în decizia Comisiei de Recurs anterior menţionată” este răspunsul FRF la solicitarea clubului din Bănie de a se lămuri situaţia legată de “cazul Dănănae”. Universitatea Craiova a primit la începutul lunii octombrie 2015 interdicţie la transferuri pentru două perioade de mercato, cea din iarna aceasta şi cea din vara viitoare.

Alb-albaştrii susţin astăzi primul amical

Jucătorii Universităţii Craiova încep astăzi, la ora 17, seria amicalelor din Turcia. Primul adversar este FC Hallescher, grupare care a încheiat turul ligii a treia din Germania pe locul 7. Este o echipă în continuă ascensiune, care în 2008 a câştigat NOFV Oberliga Sud, iar în 2012 a fost campioană în Regionalliga Nord, promovând astfel în 3.Bundesliga. S-a dovedit imbatabilă în ultimele şase meciuri din campionat. Golgheterul echipei este englezul Osayamen Osawe, cu 9 reuşite în 21 de partide. Totodată, în data data de 19 ianuarie, Universitatea Craiova va disputa un meci amical contra formaţiei austriece Wolsfberger, ocupanta locului 10 la finalul turului primei ligi.

Bawab a plecat

Universitatea Craiova a anunţat încetarea raporturilor contractuale cu jucătorul Thaer Bawab. În tricoul alb-albastru a debutat pe 22 septembrie 2014, în victoria cu 2-0 de pe terenul celor de la U Cluj. 9 goluri şi 5 pase decisive a reuşit Bawab în primul sezon cu Universitatea, fiind cel mai bun marcator al echipei, contribuind la seria de 19 meciuri fără înfrângere, record în istoria de 67 de ani a Știinţei. În actuala stagiune a marcat de trei ori.