Arestaţi pentru distrugere după ce au dat foc unei autoutilitare

0
81

Doi bărbaţi, de 25, respectiv 51 de ani, au fost arestaţi, marţi după-amiază, pentru 20 de zile, după ce poliţiştii au stabilit că cei doi au incendiat autoutilitara unui bărbat din Şimnicu de Sus. Cei doi i-au vândut maşina, apoi au apărut neînţelegeri cu privire la bani, aşa că s-au dus noaptea şi au dat foc maşinii.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova şi Posturilor de Poliţie Teasc şi Ostroveni, marţi dimineaţă au fost făcute două percheziţii domiciliare la locuinţele lui Marin Sărdaru, de 51 de ani, din Craiova şi Stelian Ciuciună, de 25 de ani, din comuna Teasc. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea ceretărilor, bunuri şi mijloace materiale de probă, în baza cărora au reuşit să documenteze şi să reţină în sarcina celor doi săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Poliţiştii îi suspectau pe cei doi că, în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2013, au incendiat şi distrus în proporţie de 90% autoutilitara Mercedes Sprinter aparţinând părţii vătămate Anghel Frunză, de 56 de ani, din comuna Şimnicu de Sus. Se pare că primii doi i-au vândut lui Frunză maşina, au făcut o chitanţă de mână în momentul tranzacţiei, apoi au cerut bani mai mulţi şi pentru că nu s-au înţeles, s-au hotărât să dea foc maşinii. După percheziţii, poliţiştii i-au ridicat pe cei doi pentru audieri, i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi, în aceeaşi zi i-au prezentat şi instanţei de judecată, care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile.

„Cei în cauză au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea şi a promovat dosarul Judecătoriei Craiova, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 20 zile”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj.