Haideţi să fim alături de Cristian în această luptă cruntă cu leucemia !

0
1107

Un tânăr de doar 23 de ani, din Corabia, județul Olt, are nevoie de fiecare dintre noi, în lupta cu un diagnostic cumplit: leucemie mieloidă acută. E luna magiei. Da, ştim cu toţii că nu trebuie să fim buni şi generoşi doar în luna decembrie, dar decembrie are o simbolistică, şi aş vrea să strângem rândurile, să demonstrăm că ne doare, că ne interesează de cel de lângă noi. Să fim solidari şi darnici. Să-l ajutăm pe Cristian !

Andrei Cristian, un tânar de numai 23 de ani, student eminent la Politehnică, a fost diagnosticat anul trecut, în luna septembrie, cu o boala cruntă: leucemie mieloidală acută fără menţinerea remisiunii. În urma acestui crunt diagnostic, viata lui s-a schimbat radical.Au urmat ore nesfârşite de terapie, medicamentaţie constisitoare, chin şi agonie. Zicem noi că prea mult pentru un tânăr în floarea vârstei.

Speranţa ia fost pusă într-un transplat modular care a avut loc la spitalul Fundeni, dar din nefericire boala a recidivat şi toate aceste intervenţii medicale au dus la apariţia altor probleme: colostoma, otită medie seroasa acută, trombocitopenie secundară.

Andrei Cristian a fost un elev  de nota 10, promovând toate examenele (capacitate, liceu) cu nota maximă, iar acum este student la Politehnica, tot de 10. Mama lui este educatoare şi toată viaţa şi-a dedicat-o copiilor. Toţi colegii şi profesorii din Corabia şi nu numai care-l cunosc pe Cristian îi transmit mesaje de încurajare. Dascălii au numai cuvinte de laudă pentru tânărul aflat în suferinţă.  El a trecut deja printr-un transplant, fiind compatibil cu fratele lui, mai mic decât el, care a acceptat să fie donator, dar boala a recidivat, din păcate!

În căutarea unei speranţe la viaţă, familia a ajuns la o clinică din Israel unde doctorii au speranţa ca acest tânăr poate lupta şi depăşi această boală. Un transplant modular în clinica din Israel, la spitalul HADASSAH, este şansa lui Cristian de a lupta cu acest teribil diagnostic.

Suma necesara pentru aceasta intervenţie este de 290.000 de euro. O sumă foarte mare pentru familia lui Andrei. Un strigăt de disperare, de supărare pe destin se aude în fiecare zi. Aşadar, dreptul la viaţă are un preţ, foarte mare pentru mulţi dintre tinerii României. Dar Andrei trebuie salvat şi noi putem să o facem !

Starea lui este foarte grava si trebuie transferat urgent la clinica din Israel. Familia se lupta cu costuri enorme de peste 1 an de zile, şi din păcate nu sunt fonduri suficiente de a acoperi şi această nouă intervenţie.

“Nu vrem să cerem sume mari, nu ne dorim să punem pe nimeni în dificultate financiară, însă îndrăznim să cerem puţin de la fiecare. Noi avem credinţa ca puţin cu puţin putem schimba o viaţă. O suma mică pentru fiecare din noi, poate schimba viaţa lui Cristian!”, scrie familia disperată într-o postare pe facebook.

Haideti să fim alături de Cristian în această luptă!