Alb-albaştrii sub lupă – meciul de la Arad

0
548

Pigliacelli – A avut noroc la ultima fază, când Albu nu a ajuns să plaseze mingea mai bine şi să facă 2-2.  Ar fi trebuit să-şi scoată fundaşii mai sus, mai ales că pe final de meci orice minge aruncată în careu poate deveni periculoasă, mai ales pe un astfel de teren şi s-a şi dovedit acest lucru. În plus, nici italianul nu este un portar care să iasă pe centrări. Greşise acea degajare în debutul partidei, a avut noroc, iar imediat nu s-a sincronizat cu Bălaşa, care-i lăsase mingea, trebuiau să vorbească.

Vlădoiu – A făcut un meci bun, s-a implicat în joc, determinat, a fost mereu primul la minge, chiar dacă în ofensivă nu a avut realizări concrete. Accidentat de Rus, care trebuia eliminat direct sau măcar să primească galben, care ar fi fost al doilea.

Vătăjelu – Cât de prost a intrat, a greşit pase, se complicase în careul mic când trebuia să degajeze imediat acea minge, într-o zonă periculoasă şi pe un teren aşa de dificil. Pe final trimite în aut şi le oferă şansa unei ultime ocazii gazdelor.

Bălaşa – Ne-am obişnuit deja să părăsească terenul pe parcursul meciului, este al doilea meci la rând, este un fundaş firav sau ghinionist. El îşi poate asuma acea ciocnire cu Constantin, fiindcă avea vizibilitatea mai bună.

Papp – A intrat bine, şi-a făcut treaba.

Marius Constantin – A părut cel mai bun jucător al Craiovei la Arad, a fost impecabil în defensivă, a făcut ce trebuia şi când trebuia. Nu s-a complicat în situaţiile în care era nevoie să degajeze, a anticipat bine jocul, bine, nu a avut nici mari probleme cu atacanţii adverşi, care nu au mare calitate. A şi construit bine, cu verticalizări cu ambele picioare, atât la mijlocaşi, dar chiar şi direct pe Mamut. Din fericire, a ieşit întreg din ciocnirea cu Bălaşa. A avut şi un şut din careul advers, dar care a fost blocat.

Bancu – De mult nu a mai făcut un meci atât de prost. În prima repriză a fost haotic, defazat, n-a ţinut linia cu ceilalţi fundaşi, a fost prins pe contre pied, şi-a pierdut adversarul de câteva ori. A prilejuit cornerul din care UTA a egalat, la care a fost şi responsabil cu marcajul superficial la marcatorul golului. S-a mai ales şi cu două lovituri dure din partea arădenilor. Totul a culminat cu ultima fază, când l-a scăpat de sub marcaj pe Albu şi se putea face 2-2. Este unul dintre cele mai proaste meciuri ale lui Bancu în cei 6 ani de când este la Craiova.

Screciu – După cum începuse meciul, părea că va continua prestaţia ezitantă din jocul precedent, dar treptat a devenit mai sigur pe el, mai curajos, şi-a asumat anumite situaţii, nu a mai continuat să paseze enervant în spate, s-a sacrificat pe final, când era nevoie de „materiale”, chiar dacă şi el a fost una dintre victimele durilor adversari.

Nistor – A greşit din nou foarte multe pase, exasperant de multe, unele în situaţii în care putea oferi assist-uri, aşa cum s-a întâmplat în faza din prelungiri, când avea câţiva coechipieri liberi, dar a pasat direct la unicul adversar din preajmă. Totuşi, a alergat foarte mult, s-a implicat în dezvoltarea jocului, a fost mai activ per total decât colegul de linie, Cicâldău.

Cicâldău – Execuţie de Champions League cu care a deschis scorul, nu prea vezi aşa ceva prin campionatul nostru. Declarat omul meciului, deşi până la final nu a mai avut realizări, ba chiar două şuturi modeste de pe 16 metri, blocate, după nişte faze care curseseră foarte bine.

Bărbuţ – După cum anticipam în urma evoluţiei bune cu Mediaşul, pentru el ar trebui să urmeze câteva prestaţii slabe. Începuse bine, cu câteva faze în care l-a ajutat şi pe Vlădoiu şi cu centrarea din care Mamut i-a oferit assist-ul lui Cicâldău, dar apoi a dispărut din joc, s-a „remarcat” numai prin unele pase greşite. A ţinut mingea când nu trebuia, cu prea multe atingeri, cu spatele la poarta adversă şi la una dintre astfel de situaţii l-a obligat pe Nistor să ia un galben.

Ivan – Revenit pe teren după câteva meciuri, a ţinut de minge, a fost mai implicat în joc ca în alte rânduri, poate îl va aduce Papură cu picioarele pe pământ, deşi e greu de crezut.

Ofosu – Un alt gol frumos, are trei meciuri la rând în care marchează, de fiecare dată i-a pasat Mamut, semn că dacă există ceva „chimie” şi se lucrează bine la antrenament nu este nevoie de ani de zile pentru a crea ceva. A mai oferit câteva pase utile, după ce şi-a depăşit adversarul direct. Ar mai trebui ceva limpezime la situaţiile în care intră în centru cu mingea şi caută pasa.

Mamut – Încă două pase de gol pentru el, un nou meci bun al croatului. Din păcate, nu-i ies şuturile, a avut câteva tentative, destul de slabe, în blocaj sau direct pe portar, fără intensitate şi fără precizie. Pe final era epuizat, poate ar fi trebuit menajat, mai ales că urmează meciuri importante şi e nevoie de el. A suferit şi acel fault grosolan al lui Benga, dar era „călit”, mai fusese atacat violent de câteva ori până atunci de „ciomăgarii” arădeni.