Breasta : Un Centru Cultural de peste 6 milioane de lei

0
539

Comuna Breasta e una de referinţă în judeţul Dolj. Un rol însemnat, după cum ne povestesc localnicii, l-a avut de-a lungul anilor şi edilul localităţii, om din parte locului. Marin Marcu are state vechi în ale administraţiei publice, este hârşit cum se zice în popor. Ştie să şi comunice cu oamenii, dar cunoaşte în detaliu şi nevoile comunei.

Marin Marcu

           După ce a pus la punct o mare parte din infrastructura comunei a trecut şi la “obiective” de fineţe. De curând a fost semnat un contract cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), un proiect de care edilul îşi va lega numele în mod cert. Este vorba de un Centru Cultural, o lucrare de amploare cu o valoare de peste 60 miliarde de lei vechi. Execuţia va începe de anul viitor, iar perioada de execuţie este de 18 luni. “Am început cu acest proiect pentru că am reuşit astfel să aduc în localitate un proiect finanţat de la bugetul de stat. De regulă, prin comune o să vedeţi investiţii făcute mai mult din bugetul local. Noi am reuşit şi altceva şi sunt foarte mândru”, a subliniat edilul localităţii Breasta, Marin Marcu.

       Reprezentanţii Primăriei Breasta au recepţionat de curând şi o lucrare, covor asfaltic, 1 kilometru, cu o valoare de 100.000 de euro, proiect finanţat din bugetul local. “Tot pe infrastructură s-a semnat şi un alt contract prin AFIR, în cadrul Grupului de Acţiune Locală. Vorbim tot de un kilometru de asfalt. Fiecare kilometru de asfalt în mediul rural este preţios. Asiguri confortul cetăţeanului, adică al contribuabilului”, a mai spus primarul Marcu. Edilul localităţii a mai vorbit şi despre un proiect de iluminat al comunei, lucrare finanţată din bugetul local, care se ridică la 4,5 miliarde lei vechi. “S-a semnat contractul în luna mai 2017 şi au început deja lucrările. Preconizăm că toată localitatea va fi iluminată până în 2019”, a mai spus Marin Marcu.