În cadrul Programului Interreg / Aparatură pentru Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară

0
194

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri, că încă un proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de aproape 1,5 milioane de euro, prin care va fi achiziţionată aparatură pentru Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară, a fost selectat pentru finanţare în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

prioteasaIon Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a precizat că suma obţinută prin intermediul acestui demers va asigura dotarea la standarde europene a unei săli de operaţii din noua structură medicală, construită printr-o investiţie a administraţiei judeţene. „Am primit chiar în aceste zile o veste foarte bună, fiind înştiinţaţi în mod oficial că un proiect în care Consiliul Judeţean Dolj este lider şi pe care l-am depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria a fost acceptat pentru finanţare. Este vorba de un demers cu o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, în care suntem parteneri, pe de o parte, cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi, pe de altă parte, cu municipalitatea din Kozlodui şi cu Administraţia Districtului Vratsa”, a subliniat Ion Prioteasa.

„Pentru noi, este un proiect foarte important

Şeful administraţiei doljene a mai spus că suma obţinută din fonduri europene se împarte în mod echitabil între partea română şi cea bulgară, urmând să fie folosită pentru acoperirea unor necesităţi privind dezvoltarea sistemului de sănătate. „Pentru noi, este un proiect foarte important, deoarece reuşim astfel să asigurăm dotările necesare pentru a echipa la standarde europene o sală de operaţii din cadrul noii Clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară, pe care CJ Dolj o construieşte la Spitalul de Urgenţă. Vorbim despre aparatură de înaltă performanţă – atât cea folosită pentru intervenţiile chirurgicale propriu-zise, cât şi sistemele pentru anestezie şi monitorizare, totul în acord cu cerinţele pe care le-au formulat specialiştii”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

“Avem mai mult decât o clădire modernă

dunareaFinanţarea  respectivă  vine în completarea demersurilor prin care s-au alocat deja fonduri din bugetul propriu al consiliului judeţean în vederea dotării clinicii, sume din care au putut fi achiziţionate deja mai multe echipamente, dintre care cea mai importantă rămâne, fără îndoială, instalaţia pentru angiografie.“Doresc să-i felicit şi să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la reuşita acestui proiect, datorită căruia facem un pas semnificativ către obiectivul pe care ni l-am propus: acela ca, la finalizarea investiţiei, să avem mai mult decât o clădire modernă, la înălţimea exigenţelor pe care le impune actul medical în acest domeniu, să avem o structură funcţională, care permite tratarea afecţiunilor cardiace grave, în beneficiul pacienţilor din toată regiunea Oltenia“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

O clinică de 4 milioane de euro

Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară reprezintă o iniţiativă finanţată cu fonduri din bugetul propriu al CJ Dolj, cu o valoare de aproape 4 milioane de euro, care include construirea clădirii prevăzute cu propriul bloc operator şi saloane pentru pacienţi, amenajarea depozitului de gaze medicale, asigurarea alimentării cu energie electrică a noii structuri şi achiziţionarea unui grup electrogen pentru consumatorii vitali. De asemenea, CJ Dolj a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova echivalentul a peste un milion de euro în vederea achiziţionării unor echipamente necesare clinicii.

Proiectul „Coordonarea şi sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj – Vratsa“, depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, are o valoare eligibilă totală de 1.483.009,98 euro, inclusiv TVA, din care aproximativ 770.000 de euro revin activităţilor implementate de Consiliul Judeţean Dolj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.