“Zilele Dreptului”, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
362

În perioada 12 – 13 noiembrie 2020, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a desfăşurat evenimentul „Zilele Dreptului”, o activitate dedicată educaţiei juridice în şcoli, proiect important al Ministerului Justiţiei, la care Oltenia a aderat de la început.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al Ministerului Educației Naționale, prin fondul pentru situații speciale. Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a beneficiat, în acest demers, de un partener prestigios, Colegiul Național “Carol I”, 50 de elevi din clasele IX-XII participând la trei sesiuni online de dezbateri moderate de practicieni ai dreptului. Atelierele, desfășurate pe teme sensibile în societate, au fost coordonate de conf.univ.dr. Oana Ghiță (DREPTUL LA IDENTITATE AL COPILULUI. FILIAȚIA), av.drd.Mircea Andrei Ionescu (RĂSPUNDEREA CONTRAVENȚIONALĂ A MINORULUI) și av.drd. Bogdan Mihailoiu (FAPTE CARE ATRAG RĂSPUNDEREA PENALĂ A MINORULUI). Este deja în tradiția facultății ca studenții și cadrele didactice să participe la întâlniri cu liceeni și să le transmită informații juridice referitoare la diferite aspecte sensibile în societate. ”În contextul actual, a doua ediție a evenimentului ”ZileleDreptului” s-a desfășurat în mediul on-line și a dorit să atragă atenția asupra pericolelor la care sunt supuși minorii în societate, a modului în care sunt sancționate unele fapte, dar și asupra dreptului la identitate al copilului și aspecte legate de filiație”, a precizat prof.univ.dr. Gabriel Olteanu, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Oportunităţi pentru elevii Colegiului Naţional “Carol I” din Craiova

Partener important al proiectului este Colegiul Naţional “Carol I”, prin care elevii pot deprinde noţiuni în ceea ce priveşte justiţia. ”Proiectul „Zilele Dreptului” oferă posibilitatea elevilor Colegiului Național ”Carol I” din Craiova de a participa la cursurile și sesiunile speciale de dezbatere, moderate de practicieni de renume în materia Dreptului. Pe această cale, salutăm cordial inițiativa Facultății de Drept care sprijină, necontenit și cu profundă dedicație, educația juridică în învățământul preuniversitar. De asemenea, adresăm mulțumiri speciale echipei manageriale a Facultății de Drept pentru oportunitatea de a fi partener, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul acestui frumos proiect”, ne-a declarat prof.dr. Angel-Cristian Stăiculescu, director C.N. ”Carol I” Craiova.