SCM Craiova vrea să încheie anul în forţă

0
79

Handbalistele lui Bogdan Burcea joacă săptămâna aceasta, în Sala Polivalentă, ultimele partide din 2018, astăzi, de la ora 17.30, cu Minaur Baia Mare, în Liga Florilor, şi duminică, de la ora 18, împotriva Borussiei Dortmund, returul pentru accederea în grupele Cupei EHF, competiţie pe care craiovencele au câştigat-o în sezonul trecut

Pentru echipa feminină de handbal SCM Craiova sezonul actual nu a fost unul prea reuşit, ţinând cont de parcursul din campionat şi de ratarea calificării în Champions League, însă fetele lui Bogdan Burcea pot termina anul cu brio, dacă vor avea o săptămână prolifică. Astfel, astăzi, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă, echipa din Bănie dispută ultimul meci de anul acesta în Liga Florilor, cu Minaur Baia Mare. După acest meci, campionatul intern se întrerupe, pentru că naţionala participă la Trofeul Carpaţi, apoi la Campionatul European. Deşi echipa sa este pe locul 7, cu 12 puncte după 9 meciuri, Bogdan Burcea speră la o clasare pe podium la finalul sezonului. „Cel mai important este meciul cu Baia Mare, fiindcă este primul, dar şi pentru că am făcut mulţi paşi greşiţi pănă acum în campionat. Merităm să fim pe podium la finalul campionatului, sper doar să avem parte de o competiţie corectă. După rezultatele slabe din campionat şi după ratarea calificării în Champions League, ne-am mai redresat puţin în joc şi am obţinut aceste două victorii, cu Corona Braşov, o echipă bună a campionatului, şi cu Dortmund.  Fetele au prins încredere după victoriile cu Braşovul şi Borussia, au dat dovadă de unitate, iar acest lucru mă face să sper că în partidele următoare vom avea rezultate pozitive.  Oricum, dacă am fi avut-o pe Trifunovic, cred că aveam 6 puncte mai mult în clasament” a declarat Bogdan Burcea. Minaur este pe locul 5 în clasament, cu 13 puncte. În cazul unui succes astăzi, Craiova poate termina anul pe locul ocupat de adversara de astăzi.

 Trifunovic şi Ianaşi lipsesc, Burcea face apel la „sportivele care nu au spus prea multe pe teren până acum”

Bogdan Burcea spune că returul cu Borussia Dortmund nu va fi unul facil, ţinând cont că lipsesc şi două jucătoare importante, Ianaşi şi Trifunovic, accidentate. În aceste condiţii, antrenorul face apel la jucătoarele care nu au dat randamentul scontat până acum să demonstreze că merită să facă parte din lotul deţinătoarei Cupei EHF. „În Germania am întâlnit un adversar extrem de puternic, mai puternic decât anticipam. Am început ezitant, am revenit înainte de pauză şi am egalat, iar repriza a doua ne-a aparţinut, în special ultimele 20 de minute şi am reuşit să venim acasă cu un rezultat pozitiv. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci şi mai dificil la Craiova, mai ales prin prisma accidentării Andreei Ianaşi, care a pus umărul serios la victoria din Germania. Mai mult ca sigur nu va juca nici Jelena Trifunovic, aşa că este vremea ca sportivele care nu au spus prea multe pe teren până acum să-şi facă apariţia în aceste meciuri, cu Baia Mare şi returul cu Dortmund. Trebuie să ştim că sunt parte din această echipă. Trebuie să ştim că au fost şi sunt parte din această echipă. Mă aşteptam ca după ultimele rezultate să avem, brusc, mai mulţi oameni în jurul nostru, un lucru bun, dar sper să rămână şi în continuare şi să susţină această echipă, pentru că, aşa cum spuneam anterior, n-ar trebui să fim îngropaţi atât timp cât încă respirăm. Sper să încheiem cu două victorii această perioadă, înaintea pauzei. Avem aceleaşi şanse ca şi anul trecut în această competiţie, mai ales că am văzut nişte rezultate suprinzătoare, inclusiv victoria noastră a surprins multă lume. Sunt optimist în privinţa returului cu Dortmund, chiar dacă avem în faţă echipa cea mai puternică fizic pe care am întâlnit-o până acum în Europa. Ca şi noi, excelează în faza defensivă şi au acest portar, Clara Woltering, care nu mai are nevoie de nicio prezentare şi care a apărat excelent şi în tur. Ar conta această calificare în grupele Cupei EHF şi în perspectiva convingerii unor jucătoare importante să semneze cu Craiova, fiindcă până în iarnă trebuie să întărim echipa, în special în faza ofensivă” a declarat Bogdan Burcea. Acesta a explicat şi neconvocarea Cristinei Zamfir la echipa naţională: „În iarna trecută a suferit o accidentare, a tras de ea, în timp ce noi am depus eforturi să o refacem, dar încă acuză dureri şi este sub tratament. Deci nu cred că ar fi de niciun folos echipei naţionale. După ce am discutat cu cei avizaţi din cadrul federaţiei au hotărât şi ei acelaşi lucru“.

 Biletele la meciul cu Dortmund se vând de astăzi

Biletele la meciul SCM Craiova – Borussia Dortmund, programat duminică, de la ora 18, în Sala Polivalentă, se vând începând de astăzi, la casele de bilete de la Sala Polivalentă, intrarea generală fiind 20 de lei. Programul caselor de bilete este 10-18. Este returul turului 3 preliminar al Cupei EHF, echipa lui Bogdan Burcea, deţinătoarea trofeului, câştigând prima manşă, în Germania, cu 19-17. În campionatul intern, Borussia Dortmund este pe locul 5, la 3 puncte de primele două clasate, Thurringer şi Bietigheim, participante în Champions League, cea de-a doua fiind adversara lui CSM Bucureşti. De altfel, aseară, într-un meci din Bundesliga, Dortmund a întâlnit Thurringer, formaţia pregătită de românul Herbert Muller. Antrenorul lui Dortmund, olandezul Gino Smits, a fost mulţumit de defensiva echipei sale în meciul tur cu Craiova şi spune că elevele sale trebuie să dea pe teren „mai mult de 100% pentru a reuşi calificarea. Va fi dificil, dar nu imposibil”.