Ivan devine esenţial în echipă

0
139

Bălgrădean – A avut două intervenţii foarte bune în repriza a doua şi în general a dat siguranţă echipei. În prima parte, când a avut soarele în faţă, nu a fost deranjat de ieşeni.

Achim – Foarte bun în defensivă, a urcat de câteva ori şi în jumătatea adversă, deşi nu a adus centrări utile. Providenţială apariţia sa pe linia porţii la lovitura de cap pe care scria 1-1.

Popov – A avut două ezitări pe mingi spre propria poartă, două nesincronizări cu Bălgrădean care puteau costa echipa. La prima portarul a intervenit salvator, la a doua a făcut henţ la marginea careului.

Kay – Meci bun, a rezistat chiar dacă a avut o minoră problemă de sănătate. Cu excepţia unor faze în care a sărit la cap în contratimp, şi-a făcut treaba. Aşteptăm momentul în care stoperii vor şi marca la o fază fixă.

Vătăjelu – Este într-o formă excelentă, bun pe defensivă şi cu un aport consistent în atac, a oferit câteva pase pe care scria assist, dar Băluţă şi Nuno Rocha n-au concretizat. N-ar fi rău să facă schimb de posturi cu Rocha la un moment dat.

Mateiu – A confirmat şi în acest joc evoluţiile foarte bune din acest sezon, a alergat mult, a pasat rapid pe tranziţia pozitivă, a deposedat, a deviat excelent cu capul o lovitură liberă executată periculos de Grigorie. Chiar dacă nu a mai ieşit în evidenţă ca în alte jocuri, este extrem de util.

Madson – Meci bun făcut în defensivă, a coborât de multe ori între stoperi pentru a dubla. Dincolo de centru este însă inutil, pur şi simplu nu ştie ce să facă atunci când are mingea.

Zlatinski – Unul dintre cei mai criticaţi jucători de pe teren. Pare depăşit de unele faze, lent, pasează excesiv în lateral sau în spate, dezvoltă destul de greu jocul. Dacă tragem linie însă, îl recomandă fazele celor două goluri, centrând pentru primul şi a obţinut lovitura liberă din careu Bawab a închis tabela.

Băluţă – Din păcate, de ziua sa (23 de ani) nu a avut o evoluţie bună. A încasat un galben, nemeritat, dat de Kovacs doar pentru a ieşi în evidenţă. Băluţă a şutat doar o dată periculos, în debutul jocului. La mijlocul primei părţi a fost mutat în stânga, poate pentru a bloca urcările lui Voicu, din păcate nespeculate pe contraatac de craioveni.

Nuno Rocha – Prestaţie destul de modestă, aşa cum a avut aproape în toate meciurile din acest campionat. A pierdut multe mingi, unele care au declanşat contraatacuri. Nu-şi speculează viteza, parcă nu ştie jocul fără minge, nu s-a demarcat în unele faze pentru a înlesni acţiunile colegilor. A ratat o ocazie în debutul părţii secunde, după o preluare bună a tras însă cu stângul în portar.

Ivan – Este cel mai periculos jucător al Craiovei de câteva meciuri încoace. De această dată a şi marcat, merita mai de mult acest gol. Lovitură de atacant de rasă, deviere perfectă de pe colţul scurt, în condiţiile în care trebuie să suporte şi casa de protecţie. A mai avut două ocazii, o lovitură de cap şi o cursă finalizată cu şut în portar, la care parcă nu a mai avut suflu pentru o execuţie ideală. Apreciabil şi efortul său, a coborât de multe ori în banda stângă, deşi jucase 120 de minute şi cu 3 zile în urmă în meciul de la Constanţa.

Bawab – Genială execuţia de 2-0, dar prestaţia sa în rest nu a fost pe măsură, poate şi pentru că nu i se potriveşte prea mult jocul pe contre, cum s-a desfăşurat a doua repriză. Are războiul propriu cu fanii, cărora le-a răspuns după ce a marcat.

Târnăcop – A revenit în graţiile antrenorului, dar nu şi la forma din sezonul trecut, când a dat randament pe toate posturile.

Curelea – A jucat puţin, a apucat doar să calce o dată pe minge.