Supercupa Europei: Real – Atletico

0
161

Astăzi, de la ora 22, în capitala Estoniei, Tallin, pe arena “Le Coq”, se dispută Supercupa Europei, între Real Madrid, câştigătoarea Champions League, şi Atletico Madrid, deţinătoarea Europa League. Este pentru prima dată în cele 43 de ediţii ale Supercupei Europei când se întâlnesc formaţii din acelaşi oraş, dar pentru a patra oară în ultimii cinci ani când Supercupa este disputată de echipe din Spania. Până în 2013, Supercupa s-a disputat la Monte Carlo, apoi a fost organizată pe rând de: Praga, Cardiff, Tbilisi, Trondheim, Skopje.

Dacă Real a adus în vara aceasta doar un nume important, portarul belgian Courtois, de la Chelsea, Atletico a avut o campanie de transferuri remarcabilă, iar Thomas Lemar, Rodrigo, Nikola Kalinic, Gelson Martins şi Santiago Arias sunt în lot pentru meciul de astăzi. Real are un proaspăt campion mondial la start, Varane, în timp ce Atletico are 3: Griezmann, Lemar şi Lucas Hernandez. Real are un nou antrenor, fostul selecţioner al Spaniei, Julen Lopetegui, care va debuta cu acest prilej pe banca tehnică a galacticilor. Va fi totodată primul meci oficial al Realului după plecarea Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo.

Real Madrid poate deveni prima echipă care câştigă de 3 ori la rând Supercupa, ea având 4 astfel de trofee în vitrină (2002, 2014, 2016, 2017), dar Atletico şi-a adjudecat de fiecare dată această competiţie când a avut ocazia (2010, 2012).

Real Madrid a câştigat cele două finale de Champions League cu Atletico, în 2014 şi 2016.

Julen Lopetegui ar putea începe cu: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Asensio.

Diego Simeone, care este suspendat pentru meciul de astăzi, ar alinia formula: Oblak – Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luís – Koke, Saúl, Rodrigo – Lemar, Griezmann, Costa.

Va arbitra polonezul Szymon Marciniak, iar rezervă va fi Ovidiu Haţegan.