Peste 20.000 de pelerini la Mânăstirea Nicula

0
193

Peste 20.000 de pelerini asistă la slujba de Liturghie oficiată de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Veniţi din toată ţara încă de luni, credincioșii au dormit în corturi sau sub cerul liber pe dealul de lângă mânăstire, iar în noaptea de marţi spre miercuri s-au închinat la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria care a fost scoasă din biserică.

Astăzi, cei prezenţi la Nicula, peste 20.000 de persoane, asistăla slujba de Liturghie, care este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alături de două înalte feţe bisericeşti din Siria, Qais, episcop de Erzurum, şi Nicholas, mitropolit de Hamma.

Sute de persoane stau la coadă pentru a se ruga la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria sau înconjoară, în coate şi genunchi, bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii.

Ordinea şi liniştea publică pe timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula sunt asigurate de peste 200 de jandarmi, iar serviciile medicale sunt de mai multe echipaje de ambulanţă şi SMURD. La finalul slujbei de Liturghie, pelerinii vor primi din partea călugărilor 15.000 de sarmale şi cozonac.