Klaus Iohannis : “Cei care gândim şi simţim româneşte să facem tot posibilul pentru a construi împreună o României mai bună”

0
178

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, astăzi, un mesaj la Constanţa, cu ocazia celebrării Zilei Marinei, spunând că marinarii, indiferent din ce ţară provin “sunt o mare familie care se ajută la nevoie” şi “sunt cei mai buni ambasadori” ai României. “Dragi marinari, Această sărbătoare vă este dedicată în primul rând vouă. Marinarii, indiferent de ţara căreia îi aparţin, sunt o mare familie, care se ajută la nevoie. Sunteţi manifestarea vie a spiritului de solidaritate umană, dincolo de frontiere. Fie că serviţi în Marina Militară sau Civilă, reprezentaţi unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, promotori ai valorilor care ne unesc şi ne definesc ca naţiune. Vă felicit şi vă doresc mult succes şi sănătate, iar Sfânta Fecioară Maria, ocrotitoarea Marinei Române, să vă protejeze oriunde v-aţi afla! Vă mărturisesc că, pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră aici, la Constanţa, are o încărcătură sufletească specială în această zi în care sărbătorim Marina Română şi Adormirea Maicii Domnului. Reîntâlnirea cu oameni din toate colţurile ţării, care vin în fiecare an pe 15 august, într-un număr aşa de mare, este emoţionantă. Evenimente precum cel de astăzi ne dovedesc puterea valorilor şi simbolurilor care ne unesc. Ce mesaj mai potrivit decât acesta în anul în care sărbătorim Centenarul României! Cred că tocmai acesta este spiritul în care trebuie să celebrăm Anul Centenar.şi care trebuie să reprezinte un moment de reflecţie pentru noi toţi, pentru a construi o Românie mai bună aşa cum ne dorim cu toţii. Cred că acesta este spirirul în care trebuie să celebrăm anul Centenar

Klaus Iohannis a mai afirmat, astăzi, că toţi cei care gândesc şi simt româneşte trebuie să facă tot posibilul pentru a construi, împreună, o Românie mai bună. “Pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră, aici, la Constanţa, are o încărcătură sufletească specială în această zi, în care sărbătorim Marina Română şi Adormirea Maicii Domnului (…) Evenimente precum cel de astăzi ne dovedesc puterea valorilor şi simbolurilor care ne unesc. Ce mesaj mai potrivit decât acesta în anul în care sărbătorim Centenarul României. Aniversarea a o sută de ani de la realizarea marelui ideal al unităţii naţionale trebuie să reprezinte pentru noi , toţi, un moment de reflecţie astfel încât cei care gândim şi simţim româneşte să facem tot posibilul pentru a construi împreună o României mai bună, aşa cum ne-o dorim cu toţii. Cred că tocmai acesta este spiritul în care trebuie să sărbătorim Anul Centenar”