Predoiu: Negocierile privind Codul Fiscal vor avea loc pe 20 august

0
117

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a anunţat, ieri, că partidele parlamentare se vor întâlni pe 20 august, în cadrul consultărilor privind reexaminarea Codului Fiscal, care urmează să fie votat în sesiunea extraparlamentară programată să înceapă pe 24 august. Liderul PNL a anunţat, ulterior, că data a fost convenită cu UNPR, adăugând însă că are “semnale neoficiale” că şi PSD va participa la întâlnire. Totodată, UNPR a confirmat, ieri, participarea la discuţii.

Liderul PNL Cătălin Predoiu a declarat, ieri, că data de 20 august pentru consultările tehnice pe Codul Fiscal a fost convenită cu UNPR, adăugând însă că are “semnale neoficiale” că şi PSD va participa la întâlnire, iar ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici este aşteptat să îşi prezinte poziţia.“Erau două date pentru consultări, noi am propus 17 august şi UNPR a propus 19 august şi era normal să fie una singură şi s-a decis data de 20 august. Avem semnale neoficiale că şi cei de la PSD vor participa. Dânşii şi-au desemnat deja negociatorii. Eu cred că toată lumea va fi prezentă”, a precizat pentru MEDIAFAX Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

El a arătat că se aşteaptă la această întâlnire ca ministrul Finanţelor să-şi prezinte poziţia, să se evalueze mai multe scenarii de impact şi să se găsească o formulă care să nu producă un deficit care să genereze instabilitate economică.“Vor fi întâi întâlniri tehnice şi apoi o întâlnire politică. Vom evalua diferite scenarii de impact, aştept să găsim o formulă care să nu producă un deficit care să genereze instabilitate conomică şi să d-m un semnal de instabilitate pe pieţele internaţionale”, a spus Predoiu. El a adăugat că ministrul Finanţelor este aşteptat să prezinte cum vede impactul bugetar al măsurilor din Codul Fiscal, arătând că şi liberalii vor prezenta ce scenarii şi viziuni au.

             UNPR a transmis, ieri, că ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, vor participa la negocierile privind Codul Fiscal, din data de 20 august, afirmând că participanţii la discuţii trebuie să vizeze identificarea unor soluţii şi nu câştiguri politice. “Din partea UNPR vor participa ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, specialişti care au experienţa şi pregătirea necesare pentru susţinerea tehnică a punctelor de vedere ale Uniunii pe această temă”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, UNPR îşi exprimă speranţa că formatul convenit va conduce la o discuţie tehnică solidă privind Codul Fiscal, înaintea unei discuţii politice şi consideră că participanţii la consultările privind Codul Fiscal trebuie să vizeze în primul rând soluţiile propriu-zise şi nu eventuale câştiguri politice sau de imagine.