Salubritatea intensifică dezinsecţia în Craiova

1
662
Deşi ploile încurcă planurile, de astăzi şi până vineri, continuă să se desfăşoare dezinsecţia terestră în Craiova. Săptămâna trecută vor fi aplicate tratamente chimice şi cu ajutorul unui avion utilitar. Ultima etapă, cea de-a cincea, se va încheia pe 7 iulie.       
SC Salubritate desfăşoară, până vineri, o nouă etapă de dezinsecţie pe domeniul public care va avea loc prin pulverizare terestră a substanţelor împotriva insectelor dăunătoare după ce a fost finalizată etapa precedentă de aplicare a tratamentelor chimice. Potrivit operatorului de salubritate, s-a solicitat şi s-a primit, în acest sens, acordul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
Insectele, combătute de pe toate lacurile
Produsele folosite în cadrul intervenţiei sunt Vectobac WG (larvicidare) şi Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate şi avizate de Ministerul Sănătăţii. Operaţiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova are loc pe o suprafaţă de 21,2 hectare (lacul din Parcul „Nicolae Romanescu”, lacul Tanchiştilor, lacul Valea Fetii, lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, lac „Valea Şarpelui” şi cel de la Hanul Doctorului). În noaptea de duminică spre luni, activitatea de dezinsecţie a fost derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord şi Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, strada „Maria Tănase” şi de la Casa Ştiinţei şi Tehnicii. Suprafaţa pe care va avea loc operaţiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare. 
Ploile pot împiedica dezinsecţia
Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, programul de intervenţie poate fi modificat în funcţie de condiţiile meteologice existente. „În mod uzual, intervalul de pauză între etapele de dezinsecţie, efectuate de operatorul de salubritate, este de 18 zile, însă, având în vedere condiţiile meteorologice înregistrate în Craiova, respectiv perioade de căldură alternate cu perioade de precipitaţii şi umiditatea crescută, care au îngreunat desfăşurarea activităţii şi au scăzut eficienţa dezinsecţiei, precum şi sesizările făcute de locuitorii Craiovei direct la operatorul de salubritate şi prin Telefonul Cetăţeanului, este necesară devansarea intervenţiilor pentru combaterea insectelor dăunătoare”, se precizează în comunicatul Salubrităţii.
Urmează dezinsecţia pe cale aeriană
Săptămâna următoare este programată o nouă intervenţie, în cadrul acestei etape de dezinsecţie pulverizarea insecticidelor urmând să se desfăşoare pe cale aeriană. În momentul de faţă, în activitatea de dezinsecţie prin pulverizare aeriană, societatea noastră foloseşte soluţii de lucru cu doza maximă recomandată de producătorul insecticidului Solfac Trio pentru combaterea insectelor zburătoare, respectiv 60 ml la 10 litri de apă la hectar, în timp ce pentru dezinsecţia terestră se folosesc 50 ml la 1 litru de solvent pentru o suprafaţă de 1.000 metri cubi (doza maximă), având în vedere că operaţiunea se execută prin termonebulizare. Tratamentele avio-chimice, care vor avea loc în funcţie de condiţiile meteorologice existente, se vor desfăşura pe o suprafaţă de 780 hectare.

1 COMENTARIU

  1. dar cu spatiile ne-publice, ingradite sau nu, pe care cresc copaci si tufisuri neingrijite de vreme indelungata, care ar necesita totusi o dezinsectie si o minima toaletare cum ramane …??? pe-acolo intereseaza pe cineva ce se petrece …???

Comments are closed.